En række svenske feriegæster kritiserede søndag sikkerheden på det Spies-hotel på Gran Canaria, hvor en etårig svensk pige lørdag faldt ud fra en balkon. Pigen døde af sine kvæstelser søndag, men ifølge danske feriegæster kan hotellet ikke klandres.

Flere danskere er ikke enig i den kritik, flere svenske feriegæster søndag rettede mod hotellet Sunwing Resort Arguineguin på Gran Canaria, efter en baby lørdag faldt ned fra en af dets balkoner. Den lille pige faldt fem til otte meter og landede på et halvtag og døde søndag af sine kvæstelser.

Omstændighederne omkring ulykken er fortsat ukendte, men danske Lars Mortensen fra Østbirk har svært ved at se, at den frygtelige tragedie skulle være hotellets skyld. Han har boet på Sunwing Resort Arguineguin næsten hver sommer siden 2006 sammen med sine forældre:

»Jeg mener, at det er et meget børnevenligt hotel. Der er klubber for børnene og livreddere ved poolen. De holder virkelig øje. Jeg synes ikke, der mangler noget sikkerhedsmæssigt,« siger Lars Mortensen til BT.

Dermed står danskerens opfattelse af sikkerheden i skarp kontrast til det, den tidligere svenske gæst, 35-årige Carolina Wallin, søndag fortalte avisen Expressen:

»Jeg kunne ikke sove om natten, fordi jeg var så bange for, at mine piger ville gå ud på balkonen,« sagde Carolina Wallin til Expressen og tilføjede

»Jeg synes slet ikke, at hotellet er børnesikkert.«

Lars Mortensen deler ikke svenskerens mening om den tilsyneladende farlige balkon på Sunwing Resort Arguineguin:

»Jeg kan ikke se, at der er noget galt med balkonerne. Jeg mener ikke, at et barn kan komme igennem de stænger, som udgør rækværket. Jeg kan ikke engang få mine sandaler ind mellem dem,« siger Lars Mortensen, der har sendt BT følgende billede af rækværket:

Ifølge danske Lars Mortensen er hotellet sikkert, og han mener ikke, at børn kan komme gennem rækværket på balkonerne, som ses her. Foto: Lars Mortensen.
Ifølge danske Lars Mortensen er hotellet sikkert, og han mener ikke, at børn kan komme gennem rækværket på balkonerne, som ses her. Foto: Lars Mortensen.
Vis mere

Expressen talte søndag med en anden kvinde, der delte Carolina Wallins holdning. Anna Lundberg på 39 år, der ferierede på hotellet i begyndelsen af januar, fortalte, at møblerne ude på balkonen stod så tæt på rækværket, at hendes børn nemt kunne falde ud over balkonkanten, hvis de kravlede på møblerne.

Det kom derfor ikke som en overraskelse for Anna Lundberg, at babyen faldt ned fra balkonen.

En svensk mand ved navn Claes Blåe, der var på ferie på hotellet i 1997, fortalte samtidig, at der dengang var et stort mellemrum mellem rækværket og balkongulvet på cirka 30 centimeter.

Claes Blåe sagde søndag til Aftonbladet, at hans barn fik sit hoved ud under den sprække, og »havde han fortsat med at kravle, så var han faldet ud over kanten«.

Fælles for alle gæsterne er, at de klagede til rejseselskabet, fordi de ikke syntes, at hotellet var børnesikkert.

En anden dansker Lene Daugaard har også henvendt sig til BT, efter hun havde læst, hvad svenskerne mener om sikkerheden på Sunwing Resort Arguineguin. Hun var gæst på hotellet i juni 2015 og skriver følgende om sin ferie:

»Vi oplevede et super godt hotel, som var så sikkert, som det nu kunne være. Borde og stole stod op ad gelænderet ud mod poolen, men man kunne rykke dem væk. Derudover gik gelænderet helt ned til gulvet, og det var meget højt. Jeg synes, at det er helt misvisende billede af dette fine familiehotel,« skriver Lene Daugaard i en mail til BT.