Ser du godt ud, er der større chance for, at du ofte befinder dig i kortere forhold og afbrudte ægteskaber, viser amerikansk undersøgelse.

Har attraktive mennesker en tendens til at have kortere parforhold og flere skilsmisser end normalen? Det har en gruppe forskere fra Harvard University og University of La Verne i USA sammen undersøgt.

Attraktive menneskers livsvilkår har været udforsket mange gange. Tidligere forskning har eksempelvis vist, at smukke mennesker har det nemmere i skolen og på arbejdspladsen. Den nye undersøgelse viser, at smukke mennesker også er dem, der har tendens til hurtigst at hoppe fra skuden og ende et forhold, skriver onlinemagasinet Broadly.

Ifølge hovedforfatter bag undersøgelsen, Christine Ma-Kellams, har attraktive mennesker en tendens til at søge andre steder hen, fordi de har et bredere udvalg.

»Jeg tror, ​​at hvis du ser godt ud, har du flere muligheder, når det kommer til alternative forhold. Hvilket måske gør det sværere for dig at beskytte dit parforhold mod udefrakommende trusler. På den måde er for mange muligheder formentlig ikke godt for dit eget forholds holdbarhed,« siger hun til Broadly.

For at udføre undersøgelsen vurderede to kvindelige kodere en række ukendte mænds placering på attraktivitetsskalaen. Efterfølgende fandt forskerne de pågældende mænd samlivsstatus. Her fremgik det, at de fleste skilte mænd var klassificeret som »attraktive«. Derefter kiggede forskerne på kendte mænd og kvinders samlivsstatus. Her fandt de, at de attraktive kendisser generelt har kortere ægteskaber end de mindre attraktive.

I et tredje forsøg inviterede forskerne en gruppe mænd og kvinder til at deltage i et eksperiment. Omtrent halvdelen af forsøgspersonerne var i et seriøst forhold. Her blev de bedt om at bedømme hinandens udseende. De forsøgspersoner, der blev bedømt til at have et kønt ydre, viste mere interesse i det modsatte køn - selvom at de var i et forhold - end de mindre attraktive personer gjorde. Derfor konkluderede forskerne, at attraktive mennesker har »en fremtræden interesse i alternative partnere«.

Til sidst kiggede forskerne på, hvordan personers tilfredshed med deres eget forhold påvirker deres tendens til at »lade øjet vandre«. Attraktive personer bedømmer andre mennesker til at være mere attraktive end gennemsnittet. Særligt hvis vedkommende ikke er helt tilfreds med sit eget parforhold. Det samme gjaldt ikke for gruppen af mindre attraktive forsøgspersoner.



Undersøgelsen bør fungere som en lektie for attraktive mennesker, mener Christine Ma-Kellams.

»Fysisk attraktive mennesker bør være bevidste om deres egen kapacitet og tendenser i nære forhold. Det er ikke nødvendigvis negativt at afslutte et forhold – afhængigt af dit perspektiv - men hvis målet er at have et langvarigt parforhold, så bør attraktive mennesker være opmærksomme på deres egne begrænsninger og ikke slå sig for meget op på deres udseende.«