Uenighed om penge var større end kærligheden. Elvire de Rochefort, 33, og prins Gustav af Berleburg, 34, hæver forlovelsen og går fra hinanden. Det bekræfter Elvire de Rochefort i går over for B.T.

Bruddet sker mindre end et år efter, at de lykkeligt erklærede deres forlovelse i parken på Schloss Berleburg, hvor prinsesse Benedikte og prins Richard bor.

»Vi går fra hinanden, og jeg vil helst ikke tale om det. Hele affæren skal køles ned så meget som muligt. Der kommer en fælles meddelelse,« siger Elvire de Rochefort, da hun i går morges er på vej ind på sin arbejdsplads Benchmark Capital i London City. Hun fortsætter:

»Jeg er ked af det her, men vil gerne holde så lav en profil som muligt. Alt det, der er skrevet i ugebladene, er helt forkert.« B.T.: Mener du oplysningerne om en ægteskabskontrakt på 40 millioner?

Elvira de Rochefort: »Ja. I høj grad. Det er den anden vej fra, at problemer og økonomiske krav kommer. Vi har ikke krævet noget.« B.T.: Handler kærlighed også om penge?

Elvire de Rochefort: »Ja, åbenbart. Der har været så mange problemer, at det nok er bedst at stoppe forholdet.« Elvire de Rochefort vil ikke sige mere. Hun forsvinder ind i den store bygning Marble Arch Tower.

Den 33-årige smukke franske kvinde er topmedarbejder i Benchmark Capital, der har hovedkontorer i Silicon Valley i Californien, Marble Arch Tower i London samt kontor i Israel.

Firmaet rådgiver i alle finansielle sektorer og er respekteret over hele verden. Elvire de Rochefort er økonomisk rådgiver og specialist inden for IT-sektoren.

Prins Gustav, der ejer Berleburg med alle dets besiddelser, arbejder også i London. Han er uddannet forstmand og økonom. De to mødte hinanden for et par år siden ved en fest, og prins Gustav nåede at præsentere sin kæreste for nu afdøde dronning Ingrid.

De blev forlovet og planlagde bryllup i St. Etienne kirken i Paris. Brylluppet skulle stå 12. maj, men en måned forinden blev det hele aflyst.

Officielt med den begrundelse at de franske myndigheder og politi ikke sikkerhedsmæssigt kunne klare opgaven så hurtigt, som det var ønsket i planlægningen.

Myndighederne arbejdede for langsomt. Desuden var der problemer med hotelkapaciteten i byen. Mange medlemmer af de europæiske kongehuse og statsoverhoveder var inviteret.

Uofficielt blev brylluppet aflyst, fordi familien Rochefort med overhovedet Hervè de Rochefort i spidsen krævede en stor medgift til brylluppet.

Der skulle stilles en garanti på 40 millioner kroner, hvis parret blev skilt. Prins Richard stejlede og sagde nej. Det ville han ikke være med til.

Penge skulle ikke overskygge kærlighed mellem to mennesker. Siden har der været en verbal ordveksling mellem parterne, som blev mere og mere af juridisk karakter.

I takt med diskussionerne mellem de to familieoverhoveder så faldt kærlighedsbarometret mellem de to unge. Nu er kærlighed og pengesnakken forsvundet.

Der er, efter hvad B.T. erfarer, enighed om en tekst til en pressemeddelelse, som sendes ud i begyndelsen af næste uge.

Både prins Gustav og Elvire de Rochefort er ulykkelige over situationen. De forlod i dag London og rejste hvert til sit for at få fred. Men de er dog glade for, at de ikke nåede at gifte sig, inden balladen opstod.