De kan godt begynde at glæde sig, elefanterne i Københavns Zoo. Til foråret 2006 åbner haven et ny elefantanlæg, hvor de store dyr får syv gange mere plads end de har i dag.

Forandringen kan vel nærmest sammenlignes med at flytte fra et kollegieværelse til en strandvejsvilla.

Elefanterne får et nyt hus, som kommer til at sætte en ny international standard for elefanthuse. Elefanthuset bliver udstyret med gulvvarme, masser af frisk luft, som er opvarmet om vinteren, og et glastag, som tillader solens stråler at trænge ind, også når den står lavt på himlen.

Det betyder blandt andet, at flokken af hunner og unger i modsætning til i dag kan blive sammen som en flok også om natten.

De store dyrs udendørsarealer bliver syvdoblet og kommer til at ligne et udtørret flodleje med søer og mudderhuller og mange forskellige foderstationer. Publikum kan blandt andet betragte dyrene fra næsten en kilometer stier rundt om anlægget.

Det er det Londonbaserede arkitektfirma Foster and Partners, der i samarbejde med landskabsarkitekten Stig L. Andersson, har designet anlægget.

Projekteringsarbejdet er sponsoreret af Fonden Realdania, mens udgifterne til anlægsarbejdet på 160 millioner kroner bliver dækket af en lang række af sponsorer.

/ritzau/