Har hunden først én gang smagt blod, vil den dræbe igen, siger hundepsykolog.

Lysten til at dræbe ligger dybt i generne hos mange muskelhunde, og selvom en hund er godt opdraget og kærlig, er det ingen garanti for, at den ikke pludselig går amok.

- Jeg ville ikke selv påtage mig at opdrage en kamphund til en dejlig familiehund. Du kan ikke lave om på dens gener, og aggressionen ligger latent i mange af hundene. Der er ingen tvivl om, at nogle avlere ligefrem fremavler aggression hos hundene, fordi det sælger godt, siger hundepsykolog Mads Jørgensen, der har 28 års erfaring med hundeadfærd.

Hvis en hund først har smagt blod, vil den dræbe igen, hvis den får chancen. Som kamphunden i Birkerød, der dræbte to katte og en kanin.

Sjovt at slå ihjel
- Det er som med ludomaner. Hvis man har fået jackpot, så vil man spille igen. Det bliver sjovt at slå ihjel. Hunden ser blot et andet dyr som en omvandrende bøf, den kan spise. Det bliver lystbetonet, fordi naturen fremmer jagtadfærden med en lystfølelse, siger Mads Jørgensen.

Mads Jørgensen er bekymret over, at der er gået mode i at købe kamphunde, og at det ofte er bestemte grupper af socialt eller kriminelt belastede unge, som ejer kamphunde.

Dansk Kennel Klub ser også muskelhundene som et problem:

- Hver uge er der tilfælde, hvor muskelhunde går til angreb. Mange hunde er tikkende bomber, siger Vibeke Knudsen fra Dansk Kennel Klub.

Foreningen mener, at politiet skal bruge hundelovens muligheder for påbud til hundeejeren om snor og mundkurv samt aflivning af aggressive hunde meget mere konsekvent.

- Der skal både oplysning og stokkemetoden til, siger Vibeke Knudsen.