Dele af indre København meldes nu i forhøjet alarmberedskab, efter mindst to bevæbnede mænd onsdag har udført et blodigt angreb mod hovedkvarteret for det satiriske magasin Charlie Hebdo i den franske hovedstad, Paris. Mindst 12 meldes dræbt og adskillige såret.

Alarmberedskabet er centreret omkring Rådhuspladsen og JP/Politikens Hus, hvor Jyllands-Posten har sit hovedkvarter, beretter bt.dks udsendte på stedet.

I 2005 trykte JP de omdiskuterede Muhammedtegninger, som også det franske magasin trykte i 2006.

Ifølge bt.dks udsendte blev politiets patruljering omkring avisbygningen skærpet umiddelbart efter massakren i Paris. Det så bt.dks udsendte eksemplificeret, da en lastbil onsdag eftermiddag gik i stå foran JP/Politikens hus. Straks efter var der kraftig opmærksomhed omkring lastbilen.

En politimand fortæller til bt.dks udsendte, at man er blevet bedt om at holde ekstra øje med mistænkelige ting.

Vagtchefen hos Københavns Politi vil ikke bekræfte, at at der er et forhøjet alarmberedskab.

»Men vi har meget travlt, og vi kigger på det lige nu,« siger vagtchefen til bt.dks udsendte.

Imens bt.dk var til stede foran JP/Politikens hus, standsede en patrulje to arabisk udseende mænd, der færdedes til fods foran indgangen.

Bt.dk har talt med en journalist i bygningen, der bekræfter, at der kort efter klokken 13 blev sendt en intern melding om forhøjet alarmberedskab til alle medarbejdere på Jyllands Posten, Politiken og Ekstra-Bladet, der alle har til huse i bygningen.

Det forhøjede alarmberedskab gælder ifølge mailen også Jyllands-Postens redaktion i Viby J.

Emnet var: Situationen skærpet, og i den skriver sikringschefen for bygningen: »Under indtryk af det, der er sket i Paris, undersøger vi nu sagen.«

I en anden mail bliver medarbejderne i JP/Politikens hus tilbudt krisehjælp, hvis det er nødvendigt.

"Stemningen er selvfølgelig påvirket af det, der er sket. Jeg ved ikke, om alarmberedskabet kommer fra PET eller ledelsen," siger journalisten til bt.dk.

Samtidig beretter journalisten, at to betjente i kampuniform har været inde i JP/Politikens Hus.

Koncernchef i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, meddeler gennem sin sekretær, at han ikke har kommentarer til den skærpede situation.