Skoleledere er opmærksomme på sikkerheden af skolernes idrætsfaciliteter. Det er konklusion efter en rundringning til fire af landets skoler foretaget af BT ovenpå den forfærdelige ulykke i onsdags i Roskilde. Her fik en elev fra Absalons Skole et håndboldmål ned over sit hoved, og nu ligger han på Rigshospitalet med et mindre kraniebrud og en blødning.

Fire skoler beliggende i Århus, Odense og København melder alle om regelmæssige tjek af deres idrætsfaciliteter og har fokus på at passe på eleverne. Alle kalder ulykken i Roskilde for en frygtelig hændelse, og enkelte skoler vil straks lave et ekstra tjek af deres håndboldmål.

Odense

På Rosengårdsskolen i Odense er skoleleder René Kaaber rystet over onsdagens ulykke i Roskilde. Han fastslår, at skolens håndboldmål er spændt ordentlig fast.

»Sådan en ulykke må bare ikke ske. Alle skoler skal være vågen omkring sikkerheden af deres faciliteter. Også udover de faste tilsyn. Selvom jeg ved, at vores mål er spændt godt fast, vil jeg sørge for at få tjekket vores håndboldmål igen ovenpå onsdagens ulykke,« siger skoleleder René Kaaber fra Rosengårdsskolen.

Selvom Rosengårdsskolen har mindst ét uvildigt tilsyn årligt foretaget af virksomheden Virklund, påpeger René Kaaber, at ulykker kan ske, selvom man lige har foretaget tilsyn.

København

På Blågård Skole forklarer skoleleder Pia Madsen, at hun har meget fokus på sikkerheden på skolen.

»Vi har årlige tilsyn og vi laver også supplerende tjek, hvis vi føler, at der er brug for det. Ulykken i Roskilde er dybt beklagelig, og det er klart, at alle skoleledere overvejer sikkerheden på deres egen skole ovenpå sådan en ulykke. Sikkerhed er meget vigtig for mig, og jeg har konstant fokus på det,« siger skoleleder Pia Madsen.

Skolelederen mener dog ikke, at ulykken i onsdags giver anledning til et tilsyn straks. Men hun fastslår, at sikkerheden er i top på Blågård Skole.

To skoleledere i Århus

På Katrinebjergskolen i Århus Nord er skoleleder Christian Hyltoft Hellum også sikker på, at skolens håndboldmål står forsvarligt fast. Der foretages flere faste redskabstilsyn på skolen, men man har ikke drøftet yderligere sikkerhedstilsyn ovenpå ulykken i onsdags.

»Det er svært, at holde øje med alt, men det må ikke overskygge at vi har ansvaret for eleverne. Vi skal være opmærksomme og passe meget på,« siger skoleleder, Christian Hyltoft Hellum til BT.

På Hasle Skole i det vestlige Århus står håndboldmålene fast i halgulvet hele tiden. Men selvom skoleleder Ole Skov er sikker på, at sikkerheden er, som den skal være, vil han straks have synet målene.

»Jeg gætter på, at ulykken fra Roskilde er et hændeligt uheld, og det er svært at undgå. Hvor tit vi fører tilsyn med vores mål, er jeg faktisk ikke klar over. Jeg ved, at de står fast, men jeg vil personligt gå over i hallen inden dagen er omme og tjekke det selv,« siger Ole Skov til BT.

Den ni-årige dreng, der kom til skade under ulykken i Roskilde i onsdags, er nu udenfor livsfare, og hans tilstand er stabil.