Louise Amby efterlyste straks sin elskede kat Molly, da den stak af fra hjemmet i Albertslund 5. juni. Blandt andet på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside. Men uden held.

En uge senere ringede hendes mor til Dyrenes Beskyttelse. Hun fik at vide, at de da modtog en kat fra Albertslund 5. juni. Og aflivede og brændte den.

- Jeg brød fuldstændig sammen og hulkede, da jeg hørte det. Jeg blev dybt chokeret, siger Louise Amby til BT.

Hun fandt selv Molly for 15 år siden, da den kun var killing. Dengang var Louise 11 år gammel.

- Jeg har haft Molly, siden jeg var barn. Det gjorde jo, at jeg havde et særligt forhold til hende, fortæller hun.

Dyrenes Beskyttelse forklarede Louises mor, at Molly blev aflivet, fordi hun var alvorligt syg. Men bare fem dage forinden var Molly blevet erklæret sund og rask af en dyrlæge, bortset fra at hun havde tandsten. Så Louise Amby og hendes familie besluttede sig for at forfølge sagen.

Politianmeldt

- Vi bad om at få dokumentation for, at Molly overhovedet blev tilset af en dyrlæge, men det ville de ikke give os, siger Louise Amby.

Efter at Dyrenes Beskyttelse ikke svarede på familiens klage, valgte Louise Amby at skrive Mollys historie på Facebook. Den er blevet delt over 3.000 gange.

Hun politianmeldte også Dyrenes Beskyttelse, men sagen faldt, fordi der er præcedens for, at en dyrlæge kan afgøre, om et kæledyr skal aflives eller ej. Politiet fortalte dog Louise Amby, at Dyrenes Beskyttelse heller ikke ville udlevere dokumentation for dyrlægebesøget til dem.

Læs mere: Dyrenes Beskyttelse om kritik af aflivning: Det er ren hetz

- Det vil sige, at de har kunnet aflive min kat uden at bevise, om der var noget grundlag. Det betyder jo, at hvem som helst i Dyrenes Beskyttelse i princippet kan vurdere, at et dyr ikke er noget værd og kan aflive det. Der er ingen form for retssikkerhed, og det forstår jeg ikke. Det er det, der chokerer mig allermest, siger Louise Amby.

Familien endte med at klage over Dyrenes Beskyttelse i et åbent brev til fødevareminister Dan Jørgensen (S), som også er minister for dyrevelfærd.

Louise Amby har nu fået en ny kat, Luna, og hun håber, at den aldrig havner i kløerne på Dyrenes Beskyttelse.