De stærkt forsinkede og uheldsplagede IC-4 tog til en pris på fem milliarder kroner er for lange, så nu er DSB og Banestyrelsen ifølge Berlingske Tidende mandag gået i gang med en kortlægning af, hvilke togstationer der skal bygges om for at kunne modtage togene.

Problemet opstår, når DSB vælger at køre med fire sammenkoblede togsæt. Teknisk direktør i Banestyrelsen, Erik Haldbæk, oplyser, at styrelsen er i gang med at finde de perroner, der skal forlænges. Samtidig undersøges det, hvor signaler og skinner skal flyttes for at gøre plads til de specialdesignede tog, der også er bredere end andre europæiske tog.

DSB har valgt at udvikle toget sammen med italienske AnsaldoBreda - der også har lavet tog til den københavnske metro - da DSB mener, at ingen standardtog lever op til DSB's krav om komfort, information og kørsel. Derimod har Danmarks næststørste trafikselskab, Arriva, valgt at købe 29 tog af jernbaneleverandøren Alstom til knap 600 millioner kroner, og de kører allerede mange andre steder i Europa - og er ikke for lange til danske perroner.

Trafikministeren skal nu redegøre for, hvorfor DSB er med til at specialudvikle et helt nyt tog, som både er længere og bredere end tog generelt, skriver avisen.

/ritzau/