Danskvand er en god substitut for sodavand, men almindeligt postevand kan også peppes op med spændende smage fra bær, krydderurter og citrusfrugter.

Cola er et dagligt fix for mange, men ønsker du at begrænse eller fuldstændig stoppe sodavandsindtaget, findes der spændende alternativer, der kan stille trangen til de brusende bobler.

Især danskvand er en super substitut, anbefaler kost- og træningsekspert Michelle Kristensen.

Enten kan man drikke det, som det er fra flasken, eller også kan man smide spændende smage i fra en appelsinskive, et skvæt juice eller citrusfrugter som lime og citron.

»Mange af dem, der drikker sodavand, gør det, dels fordi de gerne vil have noget sødt, og også fordi de synes, at vand er sindssygt kedeligt. Det kan virkelig være en kold tyrker for dem at stoppe med at drikke cola, « siger hun og fortsætter.

»Danskvand er en rigtig god erstatning for det, og man skal se det som sin nye bedste ven, for man får stadig boblerne og brusen.«

Mette Pedersen, der er formand for Foreningen for Kliniske Diætister og er diætist på Frederiksberg Hospital, fortæller, at man kan købe lightsaftevand, men vil man gerne undgå tilsætnings- og sødestoffer, kan man sagtens gøre postevandet mere spændende med simple trick.

»Der er mange, der bruger lightprodukter til at tage den søde tand. Hvis man vil udskifte lightsodavand, så bør man udskifte det med nogle ret sunde alternativer, som ikke er særlig kalorieholdige, « siger Mette Pedersen og fortsætter:

»Man kan gøre almindeligt vand lidt lækkert ved at servere det i flotte kander og putte isterninger i, som man har frosset ned med friske bær eller mynte.«

Man kan også brygge en kande te og køle ned, så den bliver til iste, tipper Michelle Kristensen.

»Te er noget, man skal investere i, og som man bør købe af god kvalitet. Isteen bliver selvfølgelig ikke lige så sød som sodavand, men det smager godt, og så vænner man samtidig også smagsløgene af med, at alt skal være så sødt, « siger hun.

»Jeg har oplevet, at mange, der holder pause med cola, afvænner sig smagsstofferne og faktisk ikke længere synes, at cola smager særligt godt mere, når de prøver at drikke det igen.«