Den 21-årige brasilianske fotomodel, Carolina Reston, der døde tirsdag som følge af anoreksi, var på tale til et job hos berømte Giorgio Armani.

Carolina Reston kunne tidligere have gjort lykken, men et af verdens mest berømte modehuse, Armani, vendte i sidste øjeblik tommelfingeren ned. Hun var inde i billedet til et nyt katalog. Armani syntes hun dog, at hun var for tynd.

Alligevel fik Carolina Reston en ny chance i Paris, men for tre uger siden blev hun, som nævnt i Bt.dk i går indlagt med nyresvigt som følge af anoreksi, og tirsdag - bare to dage inden hun efter planen skulle være rejst til Paris, døde hun på et hospital i Sao Paulo.

Selv fik den 21-årige brasilianske kvinde, der startede fotomodeljobbet allerede som 13-årig, aldrig selv noget større indblik i, hvad anoreksi kunne føre til, fortæller hendes mor, Mirriam Reston, til nyhedsbureauet AFP.

Da hun startede modeljobbet som 13-årig efter at have vundet en større konkurrence, konstaterede flere, at hun nok led af spiseproblemer.

- Hendes kost bestod for det meste af æbler og tomater! Og straks efter et måltid gik hun på toilettet, fortæller hendes kusine, Geise Strauss til nyhedsbureauet.

Som 17-årig begyndte Carolina Reston også at arbejde udenfor Brasilien. Således gik hun model i såvel Japan, Kina, Mexico og Tyrkiet.

Ved sin død arbejdede hun for modelbureauet l'Equipe.

Det er ikke mange uger siden, at flere prominente modehuse fravalgte supertynde modeller. For 21-årige Reston kom denne holdningsændring alt for sent.

haj@bt.dk