Det svier i skeden under samlejet



Kære Joan!

Min kæreste og jeg har et lille problem, som vi måske kunne få hjælp til. Da vi begyndte at være sammen for under et år siden, var vores sex helt i orden til at starte med, men siden begyndte det at svie kraftigt i hendes skede under samlejet, og det var altid værst, når jeg kom i hende. I begyndelsen troede hun, det var svamp, men hun blev undersøgt og behandlet for det, men der viste sig ikke noget galt, eller tegn på svamp.

Vi begyndte at bruge kondom, og det hjalp en del, men det er ikke altid, de er inden for rækkevidde. Når vi nu er sammen og begge sygdomsfrie, ville det være rarest at undlade kondomet. Er der noget, vi kan bruge, for at det ikke kommer til at svie?

Hilsen T.



SVAR:

Kære T!

Det er meget normalt, at nyforelskede piger får de samme symptomer, som din kæreste har. Det skyldes nemlig rigeligt af sæd, der bliver sprøjtet op i skeden. Det forandrer øjeblikkeligt bakterie floraen, der sørger for, at skadelige mikroorganismer har svært ved at overleve. Fra at have en PH værdi på ca. fire, stiger den til syv.

Den bliver altså mindre sur, end den skal være, og så opstår der svie og kløe. I vil absolut have bedst af at undgå at få sæd i skeden, især hvis I elsker tit. I kan købe Vivag stikpiller i håndkøb på apoteket eller i Matas. De genopretter den naturlige surhedsgrad og fjerner symptomerne med det samme.

Kærligst Joan