Jeg var uselvstændig og møgforkælet som 17-årig, ... da min arkitekt-far fandt en lækker lejlighed til mig inde ved Kongens Have. Jeg skulle til at studere efter at være blevet færdig i den franske skole Lycée Francais, som befinder sig i København. Det var et hårdt udskilningsløb. Vi begyndte 50 elever i 1. klasse, og der var kun ti tilbage, da vi sluttede i 3. g. Mit problem dengang var, at jeg ikke blev optaget på Københavns Universitet, men på Aarhus Universitet. Det vendte temmelig meget op og ned på planerne, og jeg skulle for første gang sætte mine ben i Jyllands hovedstad.

Jeg gad godt have arbejdet i investeringsbanken Goldman Sachs ... fordi det må være spændende at forvalte så mange penge, men også at være et ondskabens ikon, altså et symbol på den kapitalisme, mange elsker at hade. Nogle tror, kapitalisme er perfekt, men sådan er det ikke. Kapitalister fejler hele tiden, men fejlene bliver hurtigt elimineret, i modsætning til i det politiske system, hvor en offentlig virksomhed, der sprænger budgetterne, i stedet får flere penge. Det overlegne ved kapitalismen er, at det er et ’prøve og fejle-system’, hvor man hele tiden kan lave eksperimenter.

Det er rigtigt, at der i USA er hjemløse og tiggere ... det fremføres tit af folk, der ikke kan fordrage USA og kapitalismen, men det er der faktisk også i Europa. Vi ser dem endda også i Danmark, og hvordan kan det dog lade sig gøre? Er det luftspejlinger fra USA? Vi lever jo i et land, hvor Socialdemokraterne og De Radikale regerer, så de hjemløse og tiggere, vi ser, kan da umuligt være virkelige. Jeg bryder mig ikke om den negative omtale af USA. Selv den mest fattige delstat i USA er meget rigere end det fattigste land i EU. Hjemløshed er bestemt et problem - og det skyldes i øvrigt tit mange andre ting end fattigdom, feks. alkoholmisbrug og psykisk sygdom.

De gode intentioners politik har medført ... at alt for mange bliver passivt forsørget - og dermed er i fare for at blive permanent ekskluderet. Det koster også skatteyderne dyrt og medvirker til at nedbryde de gode normer om arbejdsomhed. Det er skadeligt, at mennesker drømmer om at vinde en million i lotto, i stedet for at være i gang med at arbejde sig til en million kroner. Det var bedre, hvis man sagde, at folk fik den løn, der svarede til deres produktionsevne, og så, hvis den var lav, kunne man kompensere ved at beskatte mindre. Mine døtre, som synger i et kirkekor, er forargede over, at de skal betale skat af deres småpenge - og så har de ikke engang stemmeret.

Jeg er forarget over... at der netop er kommet en statistik, der viser, at 566.000 husstande i Danmark får boligstøtte på 2.100 kr, om måneden. Det er jo vildt, at der skulle være 566.000 fattige husstande.

Den herskende klasse i Danmark består af ...topembedsmænd i ministerierne. De fleste er meget dygtige og ukorrupte. Heldigvis, for det er som regel dem, der bestemmer i det daglige. Politikere er oftest bare deres blå stempel. Det blev også forudset af Jørgen S. Dich i sin bog ’Den herskende klasse’ fra 1973, hvor han brugte Marx’ klassedefinitioner og spurgte: Hvem udbytter hvem? Marx mente jo, at de eneste, der leverede værdi, var arbejderne. I vore dage er den offentlige sektor den herskende klasse. Dens magt er ikke baseret på besiddelse, men på dens evne til at kradse penge ind i skat - og det har ført til en ekspansion af den offentlige sektor. Jørgen Dich kom fra venstrefløjen, og dengang var der en statskritik, også fra venstre side i Folketinget. Men da Glistrup dukkede op, gik statskritikken i sin mor. Måske fordi han ikke havde udseendet med sig.

Mindehøjtideligheden på Gunnar Nu Hansens plads i mandags synes jeg ... blev kapret af de forkerte. Jeg kan godt, i et svagt øjeblik, li’ sangen ’Imagine’ af John Lennon, men den var helt malplaceret ligesom den kurdiske folkemusik. Jeg krummede tæer og fik hurtigt en overdosis af politikere, som ville vise, de var gode mennesker. Men hvor var de, da mødet om ytringsfrihed med Lars Vilks blev afholdt to dage før? Der var kun 50 til mødet, hvor man diskuterede ytringsfrihed. Jeg opfatter det som hykleri og opportunisme, at de lagde buketter og lod sig fotografere, for hvor var disse mennesker, dengang nogen havde brug for deres opbakning?

Det er helt uforståeligt ... at danskerne vil finde sig i at indbetale store beløb på deres arbejdsmarkedspensioner, for så bagefter at opleve, at de bliver modregnet i offentlige ydelser. Det betyder ret beset, at de bliver snydt så vandet driver, for de får ikke noget ud af deres opsparing.

Jeg var meget misundelig på ... Søren Pind, da han for nyligt fik at vide, at han skulle være ridder af Æreslegionen, han får den overrakt om en måneds tid ved en ceremoni. Jeg har selv en lidt mindre fin fransk ridderorden - ’Ordre National Du Mérite’ oprettet af Charles de Gaulle, som jeg fik for et par år siden. Men Søren Pinds orden fra æreslegionen er oprettet af Napoleon, så Sørens er finere end min... Spøg til side, Jeg bliver aldrig rigtig misundelig, i grelle tilfælde tænker jeg: ’Når hun kan opnå et eller andet, så let og ufortjent, så kan jeg i hvert fald også’.

Hvis vi alle i Danmark skal blive gladere mennesker ... er det nødvendigt at bære lidt mere over med hinanden – også med det, som vi en gang imellem betragter som uretfærdigt. Pyt-kassen er et meget brugt udtryk i de mindre skoleklasser. Den skulle vi også gerne bruge noget mere i voksenlivet.

Kommunisme virker i ... familier. Det er de eneste kommunistiske projekter, der dur, for her kan man yde efter evne og nyde efter behov. Det sker dog også, at familier bryder sammen, selvom man elsker hinanden. Hvor svært er det så ikke lige at praktisere kommunisme, når man ikke elsker hinanden?

Mænd er overlegne, når vi taler om ... statistik. De fylder mere i statistikkerne over magtmennesker. Så længe det varer. Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at mine døtre nok skal møve sig fremad i tilværelsen.

Det bliver aldrig muligt at nå til enighed om ... hvem der har de smukkeste og dygtigste børn. Alt andet burde vi kunne blive enige om gennem en rationel diskussion. Man kan have sin egen smag, men man kan ikke have sine egne facts. Og det er et faktum, at når man beskatter noget, får man mindre af det. På venstrefløjen er man ligeglad med fakta, den danske venstrefløj er temmelig dum. Jeg vil så gerne møde kloge venstreorienterede, men der findes kun nogle få, bl.a. Per Michael Jespersen på Politiken. Men ellers interesserer venstrefløjen sig ikke for fakta. Ligesom De Radikale, der er mere end et parti, det er en religion, og i deres selvforståelse er de indbegrebet af gode mennesker.

Hvis ikke vi tager fat nu, er Danmark om ti år... et land præget af større mistro, fordi vi ikke tør tage en diskussion om religion. Der er grundlæggende forskelle på kristendom og ateisme på den ene side og islam på den anden side. Islam er en religion og ideologi, hvor skepsis og kritik ikke ligger i kortene. Det er en religion, der har meninger om, hvordan det politiske og det private skal indrettes.

Jeg har gjort mange dumheder ... men altid prøvet at vende dem til noget fornuftigt. Da jeg var barn, stjal jeg cigaretter fra mine forældre, fordi jeg troede, at Danmark ville blive besat af kommunisterne, og at der ville blive et sort marked for tobak senere hen. Da min mor gjorde hovedrent og fandt cigaretterne, løj jeg og sagde, at jeg havde gemt dem, fordi jeg var så ked af, at hun røg og derfor ikke ville leve så længe. Derefter kvittede hun tobakken. Først meget senere har jeg fortalt hende sandheden.

Presset på kronen er ... i virkeligheden en ikke-historie. Sagen er den, at Nationalbanken kan trykke så mange penge, den vil. Det eneste praktiske problem er, hvor den vil opbevare dem. Vil den leje Trekroner-fortet? Spøg til side, udgangspunktet er, at kronen er meget stærk, og fordi man i EU sender mange milliarder euro i omløb, må vi i Danmark gøre det samme for at holde kronens kurs overfor euroen. Og vi kan i mellemtiden glæde os over lave renter.

Det gør mig glad ... når jeg følger børnene en del af vejen i skole – eller når min kone byder mig et glas portvin eller champagne. Jeg bliver sågar også glad for, at hunden tager imod mig i døren, når jeg kommer hjem fra arbejde.

Jeg burde sige undskyld til ... min søn Peter, som jeg har skældt alt for meget ud i tidens løb. Og inden jeg takker af i dette liv, vil jeg gerne se mine børn godt i vej. Jeg håber, at jeg på en eller anden måde kan lægge en gigantisk bunke penge til side, som de kan arve, men det er bare en drøm.