De 11 ulve, som der er fundet dna-spor fra på dansk jord i løbet af 2013, har været på en længere vandring. Det afslører dna-profiler.

Mens den første ulv, der blev fundet i Danmark i 2012, kom fra en sydtysk ulvebestand i Sachsen, så stammer flere af de nye dna-profiler fra ulve fra Polen. Kun én de 11 ulve stammer fra Tyskland, mens to er identificeret som stammende fra området Lubsko i det vestlige Polen. De sidste otte ulves oprindelse er endnu ikke med sikkerhed fastslået. Men de foreløbige analyser tyder på, at de stammer fra Polen eller Baltikum, hvor man har en stor ulvebestand.

Det fortæller seniorforsker i genetik Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet. Hun har stået for at lave dna-profilerne på de 11 ulve.

- Flere af de dyr, vi har fundet, er tæt beslægtet med ulvene fra det nordøstlige Polen, siger Liselotte Wesley Andersen.

Ulvedatabase

Dna-profilerne er blevet sammenlignet med dna-profiler i en omfattende tysk ulvedatabase over både afdøde og nulevende ulve. I databasen er der også registreret en del ulve fra det nordøstlige Polen og Baltikum.

Ifølge Liselotte Wesley Andersen er der en god forklaring på, at flere af de danske ulve ser ud til at stamme fra Polen: - Efter sigende kommer der rigtig mange ulve til Tyskland lige nu fra Polen, og det tyder jo på, at ulvene har det godt, og at der er rigtig mange, der vandrer ud fra det nordøstlige Polen, siger forskeren, der står for at opbygge et dna-registeret for ulve i Danmark.