Når Ridley Scott har set én over skulderen, bliver man ikke forskrækket over at tage hjem og lave ’Dicte’, siger Dar Salim, der selv laver voldsscenerne i den nye gangsterfilm ’Underverden’.

»De perioder, hvor jeg spiller de mørke scener, går jeg ikke meget ud. Jeg vil ikke ødelægge nogens fødselsdag ved at komme som en sur maskeret hævner. Så hellere blive væk.«

Dar Salim smiler roligt og afklaret i erkendelsen af, at han ikke er helt sig selv, når han har en rolle, der kræver, at han går hele vejen. Rollen har det med at ’marinere sig ind i min krop’, som han siger.

»Jeg synes nu, at jeg er blevet bedre til at adskille karakteren fra mig selv. Men jeg er også typen, der gør, hvad der skal til, hvis det skal blive godt. Så i de perioder isolerer jeg mig og tager sjældent imod en middagsinvitation. Jeg bærer altid rundt på noget af rollen, mens jeg indspiller, for det gør både mit spil og min fysik mere autentisk. Det eneste tidspunkt, hvor jeg træder helt ud, er når jeg er sammen med min søn. Så glemmer jeg alt andet, for han er det vigtigste i mit liv,« siger han.

Hård fysisk træning til rollen

Nu er den 39-årige skuespiller aktuel i filmen ’Underverden’, hvor han spiller rollen som velbjærget hjertekirurg med penthouselejlighed, gravid hustru og toptunede venner i de øvre luftlag. Men kirugen mister sin bror, og tabet driver ham ud på et frådende togt som maskeret hævner på motorcykel. Og voldsscenerne, dem tager han selv.

»Jeg gik i gang med at træne til den fysiske del et år før optagelse. Jeg startede med at gøre min krop smidig gennem yoga, derefter styrketræning for at få de rigtige muller, og så kampsportstræning, særligt kickboksning, hvor jeg blev trænet af den danske landsholdstræner, Lars, der også kom med i filmen, hvor han spiller min træner. Jeg laver alle slåskampe selv. Undtagen dem, hvor man flyver gennem noget, der smadrer. Men alle slagscener står jeg selv for,« siger Salim, der har måttet døje med trykkede ribben, utallige blå mærker og en skadet fod.

Viljen til at gå hele vejen gennemsyrer Dar Salims tilgang til skuespilfaget: »Der er nogle, der ikke går ad den sti, der er trådt til i forvejen. De drejer en anden vej og hugger deres egen vej med macheten gennem junglen,« siger Dar Salim, der blev skuespiller ved et tilfælde, da en ven tog ham med som støtte til en casting. Men det var Dar Salim, der endte foran kameraet og fik en bærende rolle som skurk i TV2-serien ’Forsvar’.

»Jeg har ingen kreativ baggrund overhovedet. Jeg pjækkede fra formning, og har ikke sunget en sang i mit liv. Men pludselig opstod der en magi ved at spille. Måske fordi jeg er en kamæleon, der er i stand til at glide ind i ethvert selskab og instinktivt tilpasse mig. Den evne har jeg altid haft,« siger han.

Dar Salim kan ikke selv give en præcis forklaring på, hvorfor han aldrig har fulgt den snorlige vej. Og hvorfor han har klaret sig så godt. På trods af de mange omveje.

Var med i ’Game of Thrones’

Her 15 år efter hans første rolle har ikke bare Danmark men også resten af verden åbnet sig.

»Jeg var med i første sæson af ’Game of Thrones’, men ingen anede på det tidspunkt, at det ville blive verdens største serie-hit,« siger Salim, der ikke er ked af at være selvlært skuespiller.

Faktisk synes han, det er et irrelevant spørgsmål i betragtning af, hvor meget han nu har indspillet i England, Tyskland, Danmark og USA.

»Jeg har ikke gået på teaterskolen, eller læst i flere år hos Sara Boberg samt taget kurser i New York og London. Men på et tidspunkt når man har lavet nok og indset, at det her kan jeg godt, så bliver uddannelse irrelevant.«

Han smiler og tænker tilbage på 2013, da han var nummer seks på credit-listen i Ridley Scotts storfilm ’Exodus’ med legender som Sigourney Weaver og John Torturro i mindre roller end ham:

»Når man har stået og set Christian Bale i øjnene og oplevet, at vi i det øjeblik var ligeværdige, mens Ridley Scott kiggede mig over skulderen i en optagelse med tusind statister. Så bliver man ikke forskrækket over, at komme hjem og spille ’Dicte’.

’Underverden’ er instrueret af Fenar Ahmad og har premiere over hele landet torsdag.