Privatchaufføren er sendt på pension og bankkontoen tømt. Antallet af konkursramte rigmænd stiger konstant.

LÆS OGSÅ ET STORT TAB AF STATUS
Los Fallentos klubben for finanskrisens fallenter. Galgenhumoren hærger i velhaverkredse, mens finanskrisen vælter den ene rigmand efter den anden omkuld. Listen over erhvervsfolk på vej mod afgrunden bliver længere og længere.

Den tidligere multimillionær Peter Forchhammer er idemanden bag fallenternes klub. Aspiranter er der nok af.

- Vi er eddermame mange fallenter, og der bliver flere og flere. Så tanken var, at vi kunne finde et sted at mødes. Et netværk for folk, der er kommet galt af sted, forklarer han.

Højtflyvende og hurtigtkørende folk som Steen Bryde, Carsten Leveau og Peter Forchhammer selv. Da pengene var flest, kørte Bryde med privatchauffør, Leveau ejede en racerbane, og Forchhammer var medejer af et privatfly. Sådan er det ikke længere. Stilstand i boligbranchen og aktiekurser i frit fald satte en stopper for eventyret og den luksuriøse livsstil.

Slut med praleriet

- Når vi mødes nu, kan vi pludselig snakke meget mere frit. Der er ikke længere alt det praleri. Jeg måtte tidligere høre for, at jeg købte en andel i en privat-jet. Jeg burde jo have købt hele flyet selv, mente flere, husker Peter Forchhammer.

I hans tilfælde begyndte nedturen omkring påske sidste år. Bankerne var de første, der rørte på sig. Siden bakkede forretningsforbindelserne ud af planlagte projekter. Halvanden mia. kr. i formue blev forvandlet til en personlig konkurs i november sidste år.

Brugt af familieformuen

- Hvis nogen havde sagt til mig for et år siden, at jeg ville være konkurs i dag, så havde jeg aldrig i livet troet på det. Men hvis du ikke går på numsen i dag, så har du jo ikke været rigtig forretningsmand. Så er det fordi, du har brugt af familieformuen, siger han med henvisning til sin egen og andres villighed til at tage chancer.

At det i dag er svært at få de store penge til at rulle ind, kan finans- og ejendomsspekulanten Steen Bryde skrive under på. 'Markedet i dag er som at gribe faldende knive,' siger han. I går måtte Bryde opgive posten som direktør og bestyrelsesformand i Nordic Tankers efter pres fra rederiets bank.