B.T. viser vejen til Danmarks strandparadiser.

Weekenden er over os med solskinsvejr og 28 grader, så hvad ville være bedre end en kølig dukkert i havet og strandhygge på en af Danmarks bedste strandperler.

Men hvor skal man tage hen? De fleste vælger nok den nærmeste strand eller der, hvor man plejer at tage hen. Men hvorfor lade sig nøje, når Danmark er omringet af lækre strande.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag, hvor man finder de bedste badestrande. Nogle er til rolige finkornede sandstrande, mens andre er til masser af aktiviteter og liv.

B.T. leverer her sit bud på de 20 bedste strande i Danmark, der fordeler sig over det meste af landet. Så hvor end du bor, vil der næsten altid være under en times køreafstand til en af de 20 strande.

216 strande med blåt flag
Generelt er strande med et blåt flag et rigtig godt udgangspunkt, når du kaster dig i bølgerne og slikker sol i sandet. For at få et blåt flag skal stranden sikre god badevandskvalitet, sikkerhed, renlighed og drift, service og faciliteter. I år kan hele 216 strande langs de danske kyststrækninger hejse det blå flag, men flagene bliver tidligst hejst søndag eller d. 5. juni, hvor badesæsonen skydes i gang.

Når Bornholms strande ikke er i strandenes superliga, så skyldes det, at ingen strande på øen har blåt flag.

Sådan har vi fundet strandene
Turistbureauer over hele landet har indtastet i alt 416 strande, som de mener, er værd at anbefale. Blandt dem har vi valgt strande med blåt badeflag, der garanterer en høj badesikkerhed og god vand- og sandkvalitet.

Andre kriterier for udvælgelsen har været børnevenlighed og gode faciliteter som toiletter og parkeringsforhold. Der er desuden taget højde for at det meste af Danmark er repræsenteret.

Om standen er god, vil dog altid i sidste ende være et individuelt valg, og nogle vil sikker være uenige i vores valg.