Berit Børresen kaster sig ind i kampen for at støtte den lille drengs forældre

Siden sognepræst Berit Børresen mødte det handicappede par Henrik og Dorte Danvad , har hun undret sig over kommunens behandling af parret og deres lille søn.

- Jeg har læst hele sagen igennem, og da min mand er advokat, har han hjulpet mig ganske godt. Det er helt klart, at der er begået en række fejl fra kommunens side. Jeg er rystet over sagsbehandlingen, siger sognepræsten fra Over Dråby Kirke.

Hun har døbte lille Emil her i sommer. Siden har hun fulgt sagen nøje.

- Det er et velfungerende par med overskud, der klarer stort set alt i deres hverdag selv. Kommunen siger det modsatte. De påstår også, at Henrik og Dorte intet netværk har til at støtte dem.

Det er ganske enkelt forkert. De har et velfungerende netværk af en lang række personer, der tydeligt har tilkendegivet, at de vil bakke dem op i forhold til Emil.

Intet om rettigheder
Berit Børresen nævner også, at kommunen ikke fortalte parret om deres rettigheder i forbindelse med fjernelsen af Emil, at flere fagfolks rapporter, der taler til fordel for Henrik og Dorte, ikke er blevet brugt eller vurderet rigtigt, og at kommunens indkaldelser til afgørende møder har været lemfældige eller direkte i modstrid med almindelig praksis.

- I en så alvorlig sag, hvor man tager et så drastisk skridt, at fjerne en lille dreng fra hans forældre, skal der være orden i sagerne, og det har kommunen ikke her, siger en chokeret sognepræst, der personligt har tilbudt Henrik og Dorte Danvad støtte og hjælp i forbindelse med Emil.