Filmfonden FilmFyn bliver beskyldt for presse kommune til at give filmpenge.


Fynsk borgmester er stærkt træt af den fynske filmfond Film Fyns ihærdige forsøg på at få Nyborg Kommune til at skyde i fondens kasse.

Efter at have fået afslag på penge fra Nyborg Kommune, ville filmfonden pludselig ikke give penge til en planlagt film om bandet Saybia, der netop kommer fra Nyborg.

I en mail - BT har fået aktindsigt i - fra den 19. september 2011 skriver FilmFyns direktør Bo Damgaarad til Nyborgs Borgmester Erik Christensen, at han må genoverveje FilmFyns ’positive og måske for optimistiske meldinger omkring et nyt dokumentarfilm-projekt om Saybia’

I mailen fra den 19. september 2011 står der:

"For god ordens skyld må jeg allerede nu advicere dig om, at FilmFyn på baggrund af Nyborg Kommunes afslag må genoverveje vores ellers positive og måske for optimistiske meldinger omkring et nyt dokumentarfilmprojekt om Saybia, der er under forberedelse med biografvisning over hele landet for øje. Saybia er "Nyborg" om noget rockband i Danmark, og jeg kan kun vanskeligt over for vore 4 nuværende ejerkommuner forsvare at gå ind i dette projekt uden Nyborg Kommunes aktive deltagelse i FilmFyn."

BT har talt med Nyborgs borgmester Erik Christensen, der efterhånden er træt af det pres, FilmFyn kommer med.

- Der skal meget til før, flere af os borgmestre bliver pikeret. Men vi synes, der har været lidt mafiametoder. Byrådet i Nyborg har nu to gange måtte svare på henvendelser om det samme, hvor vi har sagt, at de frie midler vi havde i Nyborg er lagt i det fælles projekt, som hedder Udvikling Fyn netop for at skabe vækst og udvikling.

- Alligevel bliver de ved med at forsøge med noget, der minder lidt om en pistolpolitik. Og der er jeg bare nødt til at sige, at i en tid, hvor vi i kommunerne skal vende hver en tiøre, der skal man ikke forvente at kommunerne kan understøtte alle mulige projekter, siger Erik Christensen. .

Bo Damgaard forsvarer mailen:

- Den kommunale opbakning og investering er forudsætningen for, at vi kan trække projekter til f.eks Nyborg Kommune. Omsætning, omtale, synlighed og en stribe kulturelle effekter er resultatet af de sydfynske kommuners initiativ med at starte FilmFyn i 2003. Derfor skal de kommuner, der er partnere i FilmFyn først og fremmest have noget tilbage. Og Nyborg er desværre ikke med.