Jan Pedersen og Emmely Fergo betalte 249.000 kroner forud til en håndværker, som smuttede med pengene og efterlod familien med et halvfærdigt hus

To vintre i et hus uden vinduer! Det blev pludselig virkeligheden for en familie fra Roskilde, da en håndværker smuttede med deres penge uden at lave den tilbygning, han egentlig var bestilt til, færdig.

Kontakt B.T. ved at klikke her, hvis du også er blevet snydt af en klamphugger.

Der har været koldt hjemme hos Jan Pedersen og Emmely Fergo de seneste to år. De har boet med deres to piger i et hus uden vinduer og isolering. Det var så koldt, at familien tit måtte krybe samme i den samme seng og ligge og holde om hinanden for at holde varmen.

Det fortæller de i aften i TV2's nye program Klamphuggerne, hvor Michéle Bellaiche sætter fokus på dårlige håndværkere.

Familie fra Roskilde betalte 249.000 kroner til firmaet LB Byg for at få lavet en tilbygning til deres hus. Men tømmeren Leon Bach Andersen forsvandt med pengene, da huset kun var halvfærdigt.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, for jeg kunne ikke få fat i ham. Telefonen var lukket og adressen, han havde opgivet, var fiktiv. Vi måtte se i øjnene, at han var væk, og vi måtte overleve to vindtre med plastic og spånplader i stedet for vægge og vinduer, fortæller Jan Pedersen.

I dag er huset hygget færdigt med hjælp fra TV2, men familien har slet måttet punge ud med ca. 100.000 kr., og i dag kæmper de for at holde skindet på næsen.

I programmet finder tv-stationen frem til Leon Bach Andersen og konfronterer ham med forsvindingsnummeret.

I programmet , som du kan se på TV2 i aften, går Michéle Ballaiche på jagt efter dårlige håndværkere sammen med arkitekt og byggesagkyndig Finn Zeuthen.

- Den typiske historie i "Klamphuggerne" er den, hvor håndværkeren sjældent kommer, og når han så endelig gør, er der tale om meget dårligt eller ligefrem ulovligt håndværk. Når kunderne efterfølgende klager deres nød, møder de ofte truende opførsel eller en mur af dårlige undskyldninger. For nogle ender sagen i Byggeriets Ankenævn, men når erstatningen skal betales, eksisterer firmaet ikke længere, og kunden står tilbage med et halvfærdigt hus og et nedbrudt familieliv, mens håndværkeren kører videre under et nyt firmanavn, fortæller Michéle Bellaiche.

Ideen med det nye programformat, som TV2 selv har udviklet i samarbejde med Nordisk Film, er at finde frem til klamphugger-håndværkere og konfrontere dem med ders forretningsmetoder og de konsekvenser, ders klamphuggeri har haft for mange familier.