Osama bin Ladens tidligere chauffør fundet skyldig under den første retssag på Guantánamo-basen i at yde hjælp til terrorisme.

Salim Hamdan, tidligere chauffør for terrornetværket al-Qaedas leder, Osama bin Laden, blev i dag fundet skyldig i anklager mod ham ved en militærdomstol på den amerikanske Guantánamobase i Cuba.

Hamdan, som er den første fange, der er blevet stillet for en amerikansk krigsforbryderdomstol siden Anden Verdenskrig, har under hele retssagen bedyret sin uskyld.

De militære nævninge fandt Hamdan skyldig i at have ydet militær støtte til terrorisme. Han risikerer nu at blive idømt livsvarigt fængsel.

Hamdan, der er yemenit, blev fanget ved en vejspærring i Afghanistan i november 2001 angiveligt med to jord til luftmissiler i bagagerummet. Ifølge Hamdans forsvarer er han kun en lavt rangerende chauffør og mekaniker, der ikke spiller nogen rolle i al-Qaeda.

 Hamdan stod anklaget for sammensværgelse og for at hjælpe terrorister. Nævningetinget fandt ham ikke skyldig i sammensværgelse.

/ritzau/Reuters