Fire danske kvinder deltog for to år siden i et omdiskuteret tv-eksperiment. Med vejledning af den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen skulle de trappe langsomt ud af deres anti-depressive medicin og leve et liv uden piller.

Nu to år efter gør B.S. Christiansen selv status på sin Facebook-profil: De fire kvinder Eva, Camilla, Natalie og Mille, som blev fulgt i otte tv-udsendelser, klarer sig fortsat fint uden piller.

38-årige Camilla ’Mille’ Thorsen trappede ud af den antidepressive medicin, hun tog for at få bugt med stress. En beslutning hun ikke har fortrudt.

»Jeg kan mærke mig selv på en helt anden måde, efter jeg stoppede med at tage pillerne. Det er også en lidt skræmmende oplevelse, for man kan pludselig mærke en masse følelser, der har ligget i dvale på grund af pillerne. Men alt i alt er det helt klart en succesoplevelse,« siger Mille Thorsen og uddyber:

»Jeg føler ikke længere, at jeg lever i en osteklokke. Jeg kan mærke mig selv og mine følelser på en anden måde.«

LÆS OGSÅ:

Det var i foråret 2013, da hun medvirkede i TV2-programmet ’BS & recepten på lykke’, at Mille Thorsen stoppede med at tage den antidepressive medicin. I løbet af programmet fik hun en række værktøjer til, hvordan hun kan klare hverdagen uden medicin og lærte at fokusere på netop de ting, der er vigtige for hende.

»Jeg lærte, hvor stor betydning det har at leve sundt og dyrke motion. En løbetur, hvor jeg kan få clearet hovedet, kan gøre rigtig meget for mig,« siger Mille Thorsen.

I programmet lærte hun også vigtigheden af at sætte sig nogle mål og tro på, at man kan gennemføre dem. Derfor var hun sidste år i stand til at gennemføre Berlin Maraton.

»Jeg har altid gerne ville løbe et maraton, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle gribe det an. Jeg gennemførte det på viljen. Jeg har lært, at jeg kan meget mere, end jeg tror, og at jeg ikke skal lade mig begrænse,« siger Mille Thorsen.

Læs BT Plus:

- Sådan er det gået de øvrige kvinder fra udsendelserne
- Interview med B.S. Christiansen: Her er mit nye tv-projekt