Københavns Kommune vil bruge 10 mia. kroner fra salg af el-selskab på mere metro, modernisering af ejendomme og nedbringelse af gæld.

Københavnerne kan se frem til bedre kollektiv transport, pænere kommunale bygninger og en nedbringelse af den fælles gæld. Det står klart, efter at seks partier torsdag blev endeligt enige om, hvad de godt 10 mia. kroner, som salget af Københavns Energi (KE) til DONG indbringer, skal bruges til.

- København står foran en række store investeringer i infrastrukturen og har samtidig en stor gæld. Salget af KE hænger sammen med, at vi får løftet den opgave, siger overborgmester Lars Engberg (S).

Aftalen betyder, at metroen udbygges med den såkaldte Cityring. Resten af pengene bruges til at nedbringe gælden og til at indhente noget af det vedligeholdelsesefterslæb, der har været på kommunale bygninger som f.eks. skoler og idrætsanlæg.

Aftalen er indgået af Socialdemokraterne, Konservative, De Radikale, Centrumdemokraterne og Dansk Folkeparti. Venstre er splittet. Det såkaldte Venstre 2 med Bente Frost er med i aftalen, mens selve Venstres gruppe på Rådhuset ikke deltager i aftalen.

/ritzau/