En mand kaprede tirsdag et egyptisk passagerfly på vej mod Kairo og fik det til at lande i Larnaca lufthavn i Cypern under påskud af at bære et bombebælte. Dagen igennem holdt han mere end 50 ombord som gidsler og stillede flere krav. Nu viser det sig, at han gjorde det hele af kærlighed.

Heldigvis fik kapringen en lykkelig udgang tirsdag eftermiddag kort før klokken 15, da alle passagerere og besætningsmedlemmer havde forladt flyet i god behold. Som den sidste forlod flykapreren, der er blevet identificeret som 59-årige Seif El Din Mustafa, selv flyet og blev anholdt. Myndigheder kunne siden fortælle, at bombebæltet var falsk.

»Der er altid en kvinde«

Dagen igennem har der været spekuleret i gerningsmandens motiv, og det er kommet frem, at han både har forlangt at se sin eks-kone, som bor på Cypern, ligesom han har bedt om at tale med EU-repræsentanter og komme til andre lufthavne. Han har også bedt om at få løsladt kvindelige fanger i Egypten, skriver The Guardian.

Cyperns præsident gav efter anholdelsen af den 59-årige på et pressemøde sit bud på, hvad motivet bag kapringen syntes at være, skriver Mashable.

»Kapringen er ikke terror-relateret,« fortalte Cyperns præsident Nicos Anastasiades.

Da han blev spurgt, hvorvidt motivet var relateret til en kvinde, grinede præsidenten.

»Der er altid en kvinde,« sagde han og tilføjede, at manden 'virkede til at være forelsket'.

Fik eks-konen til lufthavnen

Det kaprede fly landede i lufthavnen i Cypern omkring kl. 09 tirsdag morgen, hvorefter 59-årige Seif El Din Mustafa lod de fleste af gidslerne gå - dog beholdte han nogle ombord. Herefter forlangte han at se sin eks-kone, og hun blev angiveligt bragt til lufthavnen, skriver The Guardian.

Det er endnu ikke meldt officielt ud fra politiets side, om 59-årige Seif El Din Mustafa selv kan bekræfte kærlighedsmotivet. Men på Twitter er folk allerede begyndt at kommentere sagen - og flykapringen betragtes bestemt ikke som en kærlighedsgestus af de gode.

En af de mange kommentarer går blandt andet på, om flykapreren ikke kunne have gjort som Van Gogh i stedet - og skåret sit eget øre af som kærlighedserklæring.