Det mobile bredbånd er godt på vej til at afløse de faste netforbindelser. Det mener teleselskabet 3, hvor mange kunder har mobilt bredbånd som netforbindelse.

Det mobile bredbånd er allerede nu godt på vej til at afløse de faste internetforbindelser. Det mener man i teleselskabet 3, hvor mere end halvdelen af kunderne, 55 procent, har mobilt bredbånd som eneste forbindelse til nettet.

Det er ifølge 3 især mobiliteten og fleksibiliteten, som betyder meget for brugerne. Men det spiller også ind, at teknologien er let at installere og kan konkurrere på prisen.

- Gennem en årrække har vi i praksis demonstreret, at det mobile bredbånd er et fuldgyldigt alternativ til de traditionelle kabelførte forbindelser - og nu vender skuden for alvor. I de kommende år vil det mobile bredbånd blive en decideret adsl-killer, siger Morten Christiansen, adm. direktør for 3 i Danmark.

Han peger på, at der er tre grundlæggende forudsætninger til stede for dette skifte: Det mobile bredbånd er lige så hurtigt som adsl, dækningen hos 3 er oppe på 86 procent af befolkningen, og så kan flere deles om det mobile bredbånd via en trådløs router.

76 procent af 3-kunder, der har valgt det mobile bredbånd, har erstattet en forbindelse via kabel. Ud over adsl-forbindelserne afløser mobilt bredbånd også internet via kabel-tv, netværk hos antenneforeninger, analoge telefonlinjer og isdn-forbindelser, påpeger 3.

/ritzau/