Farum-borgmesteren lader kommunen betale lønnen til ansatte i Farum Boldklub.

  • Brixtofte gav sin ven 365 pct. i rente
  • Brixtofte i ferieparadis: »Ingen kommentarer«
  • Tre embedsmænd under mistanke
  • Eks-direktør: Jeg løj for B.T
  • Vennerne flygter: Peter alene i verden
  • Sandheden på vej fra Lanzarote

    ____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I rækken af afløringer af den omfattende svindel med de kommunale midler i Farum Kommune, kan B.T. i dag præsentere endnu et eksempel på det helt systematiske misbrug af skatteborgernes penge til fordel for Farum Boldklub A/S.

    Ansatte i Farum Boldklub er helt bevidst blevet aflønnet af Farum Kommune for at spare boldklubben for udgifterne til lønninger. Eller sagt på en anden måde: Borgmester Peter Brixtofte bruger skatteborgernes surt indtjente kroner til at aflønne medarbejdere i bestyrelsesformand og aktionær Peter Brixtoftes fodboldklub.

    På den måde pumpes hundredetusindevis af skattekroner direkte over i Farum Boldklubs evigt sultne kasse.

    En af de medarbejdere, som på den måde har modtaget løn fra kommunen for arbejde udført i boldklubben er Flemming Hansen.

    Han var indtil tirsdag eftermiddag driftschef i Farum Park, der drives af Farum Boldklub A/S.

    Hans arbejdsopgaver omfattede blandt meget andet klargøring af stadion før Farum Boldklubs hjemmekampe, ansvaret for Farum Parks konferencelokaler og servicering af Farum Boldklubs sponsorklub, Farum & Erhverv.

    Alt sammen opgaver udelukkende i Farum Boldklubs regi.

    Men det var bare ikke her, hans løn kom fra. Den kom fra Farum Kommune og lød på 22.000 kr. om måneden for fast arbejde som »teknisk serviceleder i Farum Svømmehal«. Et sted, Flemming Hansen ikke har tilbragt sin arbejdstid i næsten to år.

    »Da jeg blev ansat af den daværende direktør, Preben Lund, 1. juni 2000, opsagde jeg samtidig min stilling som netop teknisk serviceleder ovre i svømmehallen. Jeg fratrådte og fik helt efter reglerne udbetalt de feriepenge, som jeg havde opsparet. Dagen efter tiltrådte jeg oppe i Farum Park, hvor jeg har arbejdet siden - lige indtil i tirsdags,« forklarer han.

    Ordførende kommunaldirektør, Leif Frimand, fortalte dengang Flemming Hansen, at han i en overgangsperiode på maksimalt seks måneder ville fortsætte med at modtage sin løn fra Farum Svømmehal - angiveligt af administrative årsager. Månedslønnen, som Flemming Hansen ellers havde fået tilsagn om skulle være 25.000 kr., vedblev derfor med at være på 22.000 kr.

    Hvorfor den ordførende kommunaldirektør, Leif Frimand, håndterer ansættelsesforholdene i det private aktieselskab, Farum Boldklub A/S, har Flemming Hansen ikke noget bud på.

    Og Leif Frimands ord var ikke meget værd. Otte måneder senere er der ikke sket noget som helst.

    Så da Flemming Hansen 2. februar 2001 endnu ikke har fået hverken lønniveauet eller ansættelsesforholdet bragt i orden, beslutter han at rykke for en afgørelse. Farum Park har i mellemtiden skiftet administrerende direktør - to gange. Væk er Preben Lund - og efter en kort periode med ordførende kommunaldirektør, Leif Frimand, i stolen, hedder den nye chef på dette tidspunkt Jørgen Lindhardt.

    Ham skriver Flemming Hansen et brev til.

    Heri gør han rede for sine betænkeligheder ved stadig at være aflønnet af kommunen, samtidig med at han gør opmærksom på, at han gerne ser sin løn sat op til de aftalte 25.000 kr.

    »Jørgen var ret hængt op på det tidspunkt, og han fortalte mig, at han nok skulle få sagen bragt i orden, men at det godt kunne tage lidt tid, da han i forvejen havde travlt. Men han lovede mig at tale med Peter (Brixtofte, red.).

    Det gjorde han så, og resultatet blev, at Peter dikterede, at jeg ud over min månedlige lønningscheck fra kommunen fik 3.000 kr. oveni fra Farum Boldklub. Så var jeg rent faktisk oppe på den løn, jeg skulle have haft hele tiden. Men det ændrede jo ikke ved, at jeg stadig modtog det meste fra Farum Kommune,« siger Flemming Hansen.

    Med bestyrelsesformand Peter Brixtoftes indblanding fik Flemming Hansen langt om længe sit løniveau på plads. Der er dermed ingen tvivl om, at Peter Brixtofte udmærket kendte til Flemming Hansens aflønning fra Farum Kommune. Samtidig gjorde Brixtofte intet for at få ændret den praksis.

    Det understregedes yderligere, da Flemming Hansen løbende forsøger at trænge igennem til ledelsen med sit krav om at få bragt sit »arbejdsgiverforhold« i orden. Hver gang er det forgæves. Også da han i slutningen af sidste måned endnu en gang gør forsøget.

    »Jeg rykkede mange gange - både til Jørgen Lindhardt og senere Søren Hjorth (Hotel- og restaurantchef i Farum Park, der er en del af Farum Boldklub, red.) - uden at det hjalp. En af gangene, hvor jeg havde bedt Søren Hjorth om at tale med Peter Brixtofte, kom han tilbage til mig og fortalte, hvad Peter havde sagt.

    Ifølge Søren havde han ordret sagt, at »så længe kommunen betaler hans løn, så belaster han ikke Farum Parks budgetter«. Og så var meldingen i øvrigt, at jeg ikke skulle regne med, at der ville ske en ændring,« fortæller Flemming Hansen, der på dette tidspunkt - for 14 dage siden - havde fået et helt andet og større problem med sin arbejdsgiver.

    640 timers overarbejde fra mange lange aftener og weekendkampe havde hobet sig op, og utallige forespørgsler fra Flemming Hansens side havde ikke skabt klarhed over, hvordan de mange timer til en samlet værdi af 173.000 kr. skulle afregnes.

    »Hele sidste år havde jeg forsøgt at få ordnet mine arbejdsforhold med hensyn til, hvor jeg fik lønnen fra, og efterhånden som overarbejdstimerne hobede sig op, forhørte jeg mig også om dem. Det er jo mange penge, det drejer sig om.

    Men jeg kunne ikke få noget svar fra nogen - overhovedet. På et tidspunkt foreslog jeg endda, at vi kunne slå en streg hen over dem, hvis jeg så kunne få en ordentlig ansættelseskontrakt med Farum Boldklub og en månedsløn på 30.000 kr.,« siger Flemming Hansen, der trods de mange genvordigheder hele tiden håbede på, at tingene kunne falde på plads i al mindelighed.

    Det håb brast efter en samtale med Michael Henriksen 1. februar - for ti dage siden.

    Michael Henriksen er en af Peter Brixtoftes nære venner. Han ejer firmaet City Container, han er storaftager af ordrer fra Farum Kommune, han er storaktionær i Farum Boldklub, og han er storsponsor samme sted.

    Han overtog i januar posten som administrerende direktør i Farum Boldklub efter den afgåede Jørgen Lindhardt - og blev dermed Flemming Hansens fjerde chef på godt halvandet år.

    »Jeg mødte Michael uden for Restaurant Sepp oppe i Farum Park, og jeg spurgte ham, hvad vi skulle gøre ved alle mine overarbejdstimer. Han svarede, at de skulle afspadseres. Til det svarede jeg, at det var helt urealistisk at afspadsere så mange timer, og jeg sagde, at hvis vi ikke fandt en løsning, ville jeg gå til min fagforening.

    Så blev han pludselig ophidset og råbte, at jeg fandeme ikke skulle true med noget som helst, og at jeg da bare kunne få fem minutter til at pakke mine ting og skride ad Helvede til,« beretter Flemming Hansen.

    Et forsoningsmøde planlagt med netop Michael Henriksen og Peter Brixtofte selv sidste mandag blev ikke til noget, da de to simpelthen udeblev. På dette møde ønskede Flemming Hansen at få dokumentation for, at der var en mellemregning mellem kommunen og Farum Park. Da mødet ikke blev til noget, afleverede Flemming Hansen tirsdag eftermiddag sine nøgler og sit adgangskort til Farum Park hos Hotel- og Servicechef, Søren Hjorth. Siden da har han ikke sat sine ben i klubben.

    Efter at en af Peter Brixtoftes nære medarbejdere natten til fredag brød ind og fjernede dokumenter hos et af Brixtofte-sagens kronvidner, forsøgte Flemming Hansen og hans svigerfar, Steen B. Rasmussen, at anmelde bl.a. sagen om Flemming Hansens lønforhold til politiet i Hillerød. Men de blev afvist og henvendte sig derfor til B.T.

    Formelt er Flemming Hansen stadig teknisk serviceleder i Farum Svømmehal. Men på hans visitkort har der i årevis stået, at han er driftschef i boldklubbens Farum Park.