En ny containerby for hjemløse kan snart blive virkelighed på Jagtvej 69.

Siden Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København blev revet ned i marts 2007, har stedet stået som en byggetomt.

Men nu ser det ud til, at der snart kommer til at ske noget på den landskendte adresse, der tidligere var hjemsted for autonome unge.

Det private projekt Vendepunktet, der har til formål at hjælpe gadens hjemløse, er nemlig langt fremme med planer om at etablere containere på grunden, hvor især unge hjemløse kan få en dagligdag - og hjælp til at komme videre med livet.

Og planen er i første omgang, at de hjemløse skal aktiveres ved at lave æblemost i et mosteri, der bliver etableret på stedet.

Desuden skal containerne indeholde værksteder og studierum, der skal bidrage til, at brugerne af stedet efteruddanner sig eller vender tilbage til den profession, de kom fra.

Mandag morgen den 5. 2007 marts påbegyndtes nedrivningen af ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro.
Mandag morgen den 5. 2007 marts påbegyndtes nedrivningen af ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro. Foto: Uffe Weng
Vis mere

Projekterne skal finansieres af fonde. Og ifølge medstifter af Vendepunkt, Bjarne Ove Nielsen, er de tre millioner kroner, der skal finansiere mosteriet, meget tæt på at være i hus.

Bjarne Ove Nielsen forventer desuden, at finansieringen af containerlandsbyen snart kommer på plads, og at både den og mosteriet vil være en realitet i sensommeren 2017.

Planerne for Jagtvej 69 er ikke permanente.

Grunden er ejet af Udviklingsselskabet af 2010, som er gået med til at udlåne den for en periode på formentlig tre til fem år.