Der er flere måneder til medaljeuddeling rundt omkring i de europæiske ligaer, men spændingen er alligevel for længst udløst i de store ligaer

Men skal som bekendt aldrig sige aldrig, men rundt omkring i Europa ligner det umiskendeligt, at mesterskaberne allerede er afgjort.

For selvom der er mange spillerunder igen, har førstepladsen skabt så stort et forspring til resten af ligaen, at der skal mirakler til, hvis pokalen skal stå et andet sted sidst på foråret, når sæsonen slutter, end hos dem, der ligger nummer ét i øjeblikket.

Premier League, England:
Manchester United, 65 point
12 point foran Manchester City
12 runder tilbage

I den engelske liga sidder Manchester United solidt på førstepladsen med 65 point og tolv runder tilbage. Tætteste bejler til førstepladsen er lokalrivalerne fra Manchester City med 53 point, men Manchester Uniteds overlegne spil i denne sæson bliver svært at stoppe - også selvom Manchester City hentede netop United i mesterskabsræset så sent som i sidste sæson.

- Man kan jo altid sige, at hvis man kan hente otte point på seks runder, som City gjorde i sidste sæson, så kan man rent matematisk også hente 12 point på tolv runder. Men når man ser, hvor modløst City fremstod i denne weekend, og hvor selvsikkert United har fremstået igennem længere tid, så er det efter min mening utænkeligt. Jeg vil næsten sige det sådan, at sådan en form, som United præsenterer sig i, så vil det sandsynligvis ikke engang være nok for Manchester City at vinde de resterende tolv kampe, siger fodboldkommentator Morten Bruun om situationen i Premier League, som Manchester United har vundet 12 gange før.

Han mener desuden, at det er mest realistisk, at de forsvarende mestre fra Manchester City vil forsøge at lægge afstand til de hold, der er placeret under dem i tabellen frem for at forsøge at indhente Manchester United.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at Manchester City vil fokusere mere på at holde afstand til de hold, der kommer nærmere nedefra, altså Chelsea, Tottenham og Arsenal. Og så må de bare erkende, at Manchester United indhenter de ikke. De går som minimum efter de placeringer, der giver direkte kvalifikation til Champions League. Jeg tror simpelthen ikke, at Manchester City - specielt på baggrund af den kamp i lørdags - gør sig nogen som helst forhåbninger om, at de kan indhente United. United ser så stærke ud, og det er ikke fordi, det er til UG hver eneste gang, men de vinder bare hver eneste gang, siger Morten Bruun.

Primera Division, Spanien:
FC Barcelona, 62 point
12 point foran Atlético Madrid
15 runder tilbage

Under spanske himmelstrøg er der heller ikke meget spænding tilbage i Primera Division, hvor FC Barcelona nærmest fra starten af sæsonen har lagt behørig afstand til resten af ligaen, som de før har vundet 21 gange. I øjeblikket er de tolv point foran Atlético Madrid på andenpladsen og formentlig er ikke til at hente med femten runder igen.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at de ikke skulle blive mestre. Alene den opvisning, de lavede søndag med 6-1 over Getafe, taler for sig selv. FC Barcelona har tabt en kamp ud af de første 23, så jeg kan slet ikke se dem tabe tolv point i de sidste femten runder. Så det er afgjort, FC Barcelona bliver spanske mestre, siger Niels Christian Frederiksen, fodboldkommentator på Canal 9 og forfatter med speciale i spansk fodbold, der også forklarer, hvordan den spanske liga er lidt anderledes i forhold til de andre i Europa.

- Der er to intergalaktiske hold i Primera Division. Her er tredjepladsen det spanske mesterskab, siger Niels Christian Frederiksen med hentydning til, at FC Barcelona og Real Madrid nærmest altid ender i top to, og den virkelig sejr derfor tilfalder det hold, der kæmper sig op på placeringen efter dem.

Men efter hvad Frederiksen kalder en 'skrækkelig sæson' for Real Madrid, ligger er Atlético Madrid nu på andenpladsen, og holder de den placering, er der for alvor glæde i den madrilenske lillebror-klub.

- Atlético Madrid vil være fantastisk tilfredse med en andenplads, for en sæson, hvor Atlético ender over Real Madrid, vil blive fejret som en stor sæson for dem. Valencia er blevet nummer tre de sidste tre sæsoner, så hvis Atlético skulle gå hen og blive nummer to eller tre, vil det være en fantastisk bedrift af dem. De har afskrevet at fange Barcelona. Det, det handler om for dem, er at komme i Champions League, så de skal bare ende blandt de første fire, siger Niels Christian Frederiksen.

Bundesliga, Tyskland:
Bayern München, 54 point
15 point foran Borussia Dortmund
12 runder tilbage

Også hos vores naboer mod syd er spændingen på retur. Bayern München, der allerede har vundet det tyske mesterskab hele 22 gange, ligger lunt i svinget til at snuppe titlen endnu engang. Deres forspring til nummer to, Borussia Dortmund, er på intet mindre end 15 point, og det klare svar fra Bjarne Goldbæk, der tidligere har spillet i Tyskland og i dag er Bundesliga-kommentator på Eurosport, er også, at løbet er kørt for de andre i Bundesligaen.

- Mesterskabet er i hvert fald gået til Bayern München. Den er hurtig at svare på, konstaterer han kort.

Nøglen til succes hos de - formentligt - kommende tyske mestre er blandt andet de store indkøb, de har lavet på transfermarkedet forud for sæsonen, som blandt andre tæller Javi Martinez og Mario Mandzukic.

Ifølge transfermarkt.de har Bayern München handlet for svimlende 70 millioner Euro siden i sommers, og kun solgt spillere for 500.000 Euro.

Bayern München har desuden ansat Josep Guardiola, der tidligere har haft stor succes med førnævnte FC Barcelona, som træner i klubben pr. juli 2013.

Der er 12 runder tilbage i Bundesligaen.