Det lille bysamfund Refsvindinge er fredag morgen fortsat voldsomt mærket af det grove sexovergreb, der onsdag skete mod en ti-årig pige lidt uden for byen.

Udenfor Refsvindinge Friskole på Sydøstfyn, hvor den ti-årig pige er elev, er græsplænene normalt fyldt med cykler i børnestørrelse. Men i dag er græsplænen tom. Kun et par voksen-cykler står på plænen.

- Alle børn er blevet kørt i skole, og der var stort set ingen med skolebussen, siger Peter Seiersen, der selv har børn på skolen, til BTs reporter på stedet.

Han er ligesom de øvrige forældre bekymret, efter at en pige fra skolen blev kidnappet og sexmisbrugt af en mand i en ældre, rød bil, da hun onsdag cyklede vej hjem fra skole.



Hele torsdagen var det lille lokalsamfund i chok over, at noget så grusomt kunne ske i den idylliske landsby. Forældre til børn på Refsvindinge Friskole havde frabedt sig at blive kontaktet af pressen, og skolens ledelse ville heller ikke sige noget.

Fredag formiddag har skoleleder Kasper Max Karlsen valgt at udtale sig til pressen for første gang, siden overgrebet blev kendt. Det skete foran skolen, hvor den tydeligt berørte skoleleder fortalte, hvordan hændelsen har påvirket skolen. Torsdag morgen blev skolens 135 elever orienteret om sexovergrebet.

- Vi har snakket med børnene om, at man skal tænke sig om og lade være at færdes alene. Vi har snakket med dem på de forskellige niveauer, de er på. Men det er også en balancegang, for vi skal heller ikke skræmme dem. Livet går videre, fortæller skolelederen og tilføjer:

- Stemningen er trykket på skolen, men det er mest på voksensiden. Børnene er faktisk i stand til at gå meget ind og ud af situationen. Nogle gange dukker det jo op, men så skal der jo være rum til at tale om det.  Og det er der også. Det er vigtigt for os, siger han. 


Lærere samt forældre til elever i pigens klasse blev dog allerede informeret om sexovergrebet onsdag aften.

- Derefter forsøgte vi at få fat på alle de øvrige forældre, så de kunne tage deres forholdsregler, når børnene skulle i skole, fortæller Kasper Max Karlsen, der indrømmer, at han selv er meget berørt af situationen.

- Jeg kender jo vores elever ret godt, siger han.



Skolelederens udtalelsen kommer efter, at han har været til møde med kommune og politi, hvor skolen har fået råd om, hvordan den bør forholde sig til situationen.

Trods mange henvendelser fra borgere og en større eftersøgning, har Fyns Politi endnu ikke fundet gerningsmanden til overgrebet.

Fyns Politi har desuden sendt ekstra politi på patrulje omkring Refsvindinge samt resten af Syd- og Sydøstfyn, for at borgerne skal føle sig trygge.