Ved du noget om sagen, eller har du en historie eller et foto fra festivalen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Roskilde Festival er kommet i problemer på de sociale medier. Her raser adskillige personer over et skilt, hvor der står, at festivalen forbeholder sig ret til at lagre festivalgæsternes mobilsamtaler og beskeder, samt overvåge gæsternes brug af internettet - som kan blive delt med tredjepart.

Og det er, som overskriften på denne artikel antyder, ikke faldet i god jord hos en hel del gæster på festivalen, som har 130.000 festivalgængere.

Men spørgsmålet er, om der er tale om et veltilrettelagt mediestunt fra festivalens side, som leder op til Edward Snowdens såkaldte 'talk' senere på ugen?

Søndag står svaret uklart, men på de sociale medier bliver festivalen under alle omstændigheder kritiseret voldsomt - og det har efterhånden udviklet sig så meget, at det kan beskrives som en reel shitstorm.

Herunder kan du se et udpluk af de mange opslag på sociale medier som Twitter og Facebook, hvor festivalen får en hård medfart.

For folk er ikke glade for, at festivalen sådan uden videre forbeholder sig ret til at overvåge gæsternes samtaler, beskeder og internetbrug - også uden at have spurgt gæsterne først, mener mange.

Artiklen fortsætter under de forskellige opslag.

Som man kan se på de mange opslag, er der flere, der efterlyser et svar fra Roskilde Festival på, hvad det handler om.

Og det kan BT nu give et svar på. Vi har nemlig spurgt Roskilde Festival, hvad plakaten med den noget provokerende og kontroversielle tekst går ud på. Det kommer fra festivalens talsperson, Christina Bilde.

Hvad går den besked på plakaten ud på?

»Den går ud på, at vi sætter dataregistrering på dagsordenen. Vi bruger dataregistrering, og det vil vi gerne være åbne om. Efter plakaten blev slået op på Facebook er der kommet HELT vildt mange kommentarer og rigtig mange negative røster. Og derfor har vi besluttet os for at sætte en bootcamp op, hvor vi kan diskutere dataregistrering.«

Men bare for at være helt klar. Det er ikke et mediestunt, I bruger rent faktisk dataregistrering?

»Vi gør det, og det er vigtigt for os at være åbne og informere om det. Og derfor tager vi også en dialog om dataregistrering. For det er en vigtig debat.«

Kan du godt forstå, at mange er negative over for, I forbeholder jer retten til at overvåge deres brug af internettet og læse deres beskeder?

»Jeg kan godt forstå, at folk reagerer, som de gør. Og jeg ser det egentligt som et sundhedstegn, for dataregistrering er rigtig mange steder, uden folk sætter spørgsmålstegn ved det, men det gør vores gæster selvfølgelig.«

Men når folk er så vrede over og bekymrede for, at I bruger dataregistrering, hvorfor ændrer I det så ikke?

»I første omgang lytter vi til, hvad folk har at sige. Og så ser vi, hvad den debat munder ud i.«

Hvad bruger I dataregistreringen til?

»For eksempel kan vi gennem vores app følge folks bevægelser på pladsen, når de har app'en åben. Og det bruger vi til at gøre pladsen bedre, mere sikker og mere bæredygtig. Helt konkret har vi eksempelvis flyttet indgangen til Arena (festivalens næststørste scene, red.) pga. de data, vi har fået. Men vi bruger det også til at forbedre den offentlige transport til og fra festivalen.«

Herunder kan du se, hvordan det gik, da Roskilde Festival åbnede dørene for årets festival. Endda i 360 grader.