I modsætning til landets andre store festivaler får man som deltager til festivalen Tinderbox i Odense ikke automatisk adgang til et campingområde, hvor man kan overnatte. Men hvor sover de godt 40.000 besøgende så?

Junivarmen ligger som en tung dyne over Odense. Svedperlerne glitrer på næseryggene af de mange mennesker, der slæber store tasker, telte og soveposer med sig på den asfalterede strækning op mod indgangen til årets Tinderbox Festival. Jagten på det perfekte overnatningssted er sat ind.

Omkring 40.000 gæster forventes at deltage i årets Tinderbox Festival. Men i modsætning til andre store festivaler er der ikke inkluderet teltplads eller overnatning i billetten. Og det har fået flere festivalgængere og indbyggere i Odense til at tænke uden for Tinder-boxen.

»Vi har den fede camp...,« råber en ung gut i forbifarten, mens bassen fra det indbyggede anlæg i hans ladcykel drukner resten af sætningen.

Men hvor er den fede camp på en festival uden teltpladser, og når festivalpladsen ligger i udkanten af Odense fire kilometers gang fra de fleste af hotellerne i byens centrum?

Halvanden kilometer nede af vejen fra hovedindgangen står et skilt med en håndskrevet plakat.

‘Overnat her for 200 kr. inkl. morgenmad + bad,’ står der, mens en pil af rød sprittusch peger dig ned mod et kæmpe græsområde og idrætsforeningen Bolbro GIFs sportshal.

På græsset nær hallen skyder tre mænd med frisbee og nyder en kold øl i solen. Jack Kelberg, Kim Petersen og Rikard Juhl har alle valgt overnatte i sportshallen sammen med 38 andre. Det er andet år i træk, at de sover side om side med mennesker, de slet ikke kender. Men det er faktisk en del af charmen, forklarer de.

“Det sociale en stor del af grunden til, at vi har valgt at bo her igen i år. Sidste år sad vi allesammen ude under halvtaget og hyggede os, selvom det regnede helt vildt. Vi mødte folk fra nær og fjern. Og så kan det godt være, folk snorker lidt, når vi alle ligger i samme lokale, men det gør vi jo også selv, ” griner Jack Kelberg.

En anden der også har valgt tag over hovedet frem for teltdug er 29-årige Katharina fra Aarhus. Hun overvejede kort at bo på hotel eller booke en lejlighed via Air B'n’B, men da hun faldt over tilbuddet med sportshallen, var hun og veninderne hurtige til at slå til.

»Prisen her er virkelig god i forhold til at bo på hotel, og så er det tæt på festivalpladsen, så det ikke er så svært at komme hjem om natten. Og så er det jo helt fantastisk, at indbyggerne i Odense bakker så meget op om tiltagene i deres egen by,« siger hun.

Inde i hallen sidder Bo Hansen klar med listen over bookinger. Han har været ansat ved Bolbro GIF i ni år og forklarer, at foreningen i første omgang så overnatningen som en oplagt mulighed for at tjene lidt penge.

Men ingen af årene festivalen har kørt har hallen med plads til over 250 mennesker været fyldt. I alt 41 overnattende har til dette års festival booket soveplads på det store blå linoliumsgulv. Men det får ikke foreningen til at lukke tiltaget.

»Det er for hyggens skyld nu. Det er en rigtig god oplevelse at hilse på gengangere fra tidligere år men også nye ansigter. Vi får sludret en del med folk til morgenmaden og senere op ad dagen, men også når de begiver sig mod eller hjem fra festivalpladsen. Der er jo frivillige vagter her 24 timer i døgnet,« fortæller Bo Hansen.

Det er tredje år i træk, at Tinderbox Festival afholdes i den fynske hovedstad. Festivalen løber fra den den 22.-24 juni.