Susan Boyle står frem: Lider af Aspergers

Den skotske sangerinde Susan Boyle fortæller nu i et interview med den britiske søndagsavis Observer, hvor lettet hun er over at have fået stillet en diagnose. Det skriver The Guardian.

52-årige Susan Boyle har levet med diagnosen 'hjerneskadet' siden hun blev født, men afslører nu i det eksklusive interview, at hun i virkeligheden lider af Aspergers syndrom, der er en form for autisme.

- Jeg fik den forkerte diagnose som barn. Jeg blev fortalt, at jeg var hjerneskadet, og jeg har altid vidst, at det var et uretfærdigt mærkat. Men nu har jeg fået en større forståelse for, hvad der er galt og jeg selv er blevet mere afslappet, siger Susan Boyle i interviewet. Hun har kendt til sin korrekte diagnose i et år, men tager først bladet fra munden nu.

Susan Boyle blev verdenskendt i 2009-udgaven af 'Britain's Got Talent', hvor hun overraskede både dommere, publikum og seere, da hun sang 'I Dreamed a Dream' fra musicalen 'Les Misérables'. Siden har hun solgt millionvis af plader.

Susan Boyle håber nu på, at menneskerne omkring hende vil have en større forståelsen for hendes tilstand.

- Det vil ikke gøre nogen forskel. Det er bare en betingelse, jeg må leve og arbejde med, siger hun ifølge Observer.

- Jeg tror, folk vil behandle mig bedre nu, fordi de nu har en større forståelse for, hvem jeg er, og hvorfor jeg gør, som jeg gør.

Læs også: