Rammstein: Christoph Schneider (tv), Paul Landers og Till Lindemann (th).
Rammstein: Christoph Schneider (tv), Paul Landers og Till Lindemann (th). Foto: Scanpix

B.T. mødte Rammsteins trommeslager Christoph Schneider til en snak om den nye plade, den udsolgte decemberkoncert i Forum, de interne stridigheder i bandet og en eventuel Roskilde-optræden til sommer.

– Det føles ikke nemt. Vi troede bare, at vi bare skulle op på hesten igen og i gang efter den lange pause, og så ville det køre som smurt. Men man kan godt mærke, at vi alle er blevet fire år ældre.

Ordene kommer på gebrokkent engelsk fra Christoph Schneider, som sidder bag trommerne i tanzmetal-bandet Rammstein. Det aktuelle album, ’Liebe Ist Für Alle Da’, er sekstettens første studiealbum i tre år, og den pornografiske musikvideo til førstesinglen ’Pussy’ har allerede torpederet tyskerne ind i en ny mediestorm.
Dette interview blev lavet inden dén video fik premiere, så med den udsolgte koncert i Københavns Forum den 15. december i horisonten, syntes det mest nærliggende at lægge ud med at spørge ind til bandets tourform.

– Vi skal lige op i omdrejninger igen. Vi er begyndt at øve, men der er jo stor forskel på at spille sammen i et lukket lokale og så at stå på en scene foran tusinder af mennesker – der er en helt anderledes energi på scenen. Jeg er lidt nervøs, men lige nu er jeg lettet over at være kommet helskindet ud på den anden side af den hårde indspilningsproces.

Noget for noget

Rammstein har altid været kendt for bandmedlemmernes ikke altid lige venskabelige indbyrdes forhold, og især Christoph Schneider har flere gange offentligt givet udtryk for, at han gerne så fokus drejet lidt væk fra de kontroversielle og koncerternes pompøse fyrværkerishow til den mere musikalske side, og det har da også taget lang tid at indspille det nye album netop på grund af den interne splid.

– Der er stadig ophedede skænderier i bandet med jævne mellemrum. Vi har ofte meget forskellige opfattelser af, hvordan de forskellige situationer skal tackles. Vi toppedes meget under indspilningerne af dette album, og derfor har det været en hård hamp at få brikkerne til at falde på plads. Lige nu (slutningen af august, red.) diskuterer vi, hvordan coveret skal se ud, og heller ikke dét er vi enige om. Demokratiet i bandet kører efter ”noget for noget”-princippet.

– Eksempelvis gør jeg meget brug af dobbelte stortrommer i de nye sange. Det var der flere af de andre medlemmer, der ikke var vilde med, men omvendt har jeg selv givet mig i andre situationer. Et andet eksempel er, hvordan vores bassist Ollie virkelig hadede førstesinglen ’Pussy’, men han blev til gengæld glad igen, da han hørte om musikvideoen, griner Christoph.

Måske til Roskilde

De mange uenigheder til trods, og selvom bandet også diskuterer, hvordan liveshowet skal se ud, så er der dog ingen grund til at frygte, at der ikke bliver gang i den, når Rammstein kommer til København til december for at vælte Forum.

– Vi vil stensikkert leve op til de høje forventninger. Der være mange sange fra den nye plade, da vi alle sammen er rigtig stolte af den. Nogle måske blive skuffede og savne deres yndlingssang, men vi ser det som vores mission at få de nye numre ud over scenekanten, og de, der ikke var vilde med pladen inden, vil formentlig være det efter koncerten.

Hvad med Roskilde Festival? Det er otte år siden, I sidst spillede dér. Har I planer om at kigge forbi til sommer?

– Vi skal helt sikkert spille festivalkoncerter til sommer. Jeg kan ikke love noget om Roskilde endnu, men jeg har gode minder fra de to gange, vi har været der. I 1998 overtog vi en plads på Orange Scene efter et andet band, som havde aflyst, og det var en lidt speciel oplevelse at stå foran så stor en menneskemængde, som ikke kendte os. Men sådan bliver det ikke, hvis vi kommer forbi i 2010, smiler Christoph Schneider.

SMS

Tophistorier

Myrdede for en smøg: Her er Danmarks mest eftersøgte mænd

Myrdede for en smøg: Her er Danmarks mest eftersøgte mænd

Afslører Wozniacki sine fremtidsplaner her? 'En rar lille stime'
Caroline Wozniacki spillede flot tennis i finalen i Tokyo. Reuters/Issei Kato

Afslører Wozniacki sine fremtidsplaner her? 'En rar lille stime'

En æra er slut: Mogens Lykketoft færdig med Folketinget
Mogens Lykketoft genopstiller ikke til Folketinget.

En æra er slut: Mogens Lykketoft færdig med Folketinget

Velkommen til en af Englands mest usunde byer: Her er dit nye liv, Bendtner
Drengene, der holder med Nottingham Forest, vil gerne fotograferes sammen med Nicklas Bendtner - her efter kampen mod Arsenal.

Velkommen til en af Englands mest usunde byer: Her er dit nye liv, Bendtner

Gigantisk selvmål: Ministers sommerhus-planer dumpet af ekspert
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen var i går taget i Legoland, hvor han præsenterede regeringens nye strategi for dansk turisme. Foto: Michael Drost-Hansen

Gigantisk selvmål: Ministers sommerhus-planer dumpet af ekspert

BT-blogger svarer DFs Cheanne Nielsen: De elsker, de griner og de kæmper

BT-blogger svarer DFs Cheanne Nielsen: De elsker, de griner og de kæmper

Sejren betød noget helt særligt for Wozniacki: At vinde i Tokyo var som...
Caroline Wozniacki var tydeligt bevæget over endelig igen at blive hyldet for en turneringssejr.

Sejren betød noget helt særligt for Wozniacki: At vinde i Tokyo var som...

Dansker står bag Ricky Martins comeback-hit: 'Det er helt vildt at opleve'
Fra Vanløse til  Georgio Armani. Københavnske Lars Chief 1 Pedersen er medskribent på Ricky Martins nye hit. EPA/FLAVIO LO SCALZO

Dansker står bag Ricky Martins comeback-hit: 'Det er helt vildt at opleve'

Hitter på Facebook