Den danske duo De Dødelige er et spændende nyt dansk popnavn. I løbet af 2014 udsender de tre EPer, der kan bringe dem helt frem i første række. Den første ’Opdag’ udkommer mandag.

For BT begynder historien om De Dødelige i Koncerthuset i DR i november. Nik & Jay var på scenen, men det var opvarmnings-navnet De Dødelige, der gjorde indtryk. I et inferno af buldrende trommer og smækre og sfæriske keyboardflader leverede de en intens og følelsesstærk minikoncert. Det lød som et band med et nyt og originalt, dybt bud på dansk pop. På kanten af lys og mørke.

Duoen Ulrik Schultz og Andreas Ringblom mødte hinanden på en højskole i Nordsjælland for tre år siden. Det begyndte med hardcore elektronisk pop. Senere blev det blødere. I efteråret 2012 lagde de deres første EP ud på Facebook. Indenfor 24 timer havde fem danske pladeselskaber kontaktet Ulrik og Andreas.

Siden har de underskrevet en kontrakt med Sony. Det er gået stærkt med opvarmningsjob for Marie Key og nævnte Nik & Jay, som er blandt deres stærkeste støtter.

- For os var de nye numre egentlig bare adspredelse fra det, vi ellers gik og lavede. Men da vi lagde det første musik ud på Facebook, opdagede vi, at folk begyndte at skrive og blogge om den, siger produceren Ulrik Schultz fra De Dødelige.

- Det var først, da vi første gang stod på scenen som opvarmning for Marie Key, i Herning, at det gik op for mig, hvor fedt, det egentlig er - det, vi har gang i lige nu. Det er stort at stå på scenen og se publikum reagere på det, du har givet 100 pct. dedikation, siger Schultz.

Både Marie Key og Nik & Jay bad selv om at få De Dødelige med som opvarmning. Lige nu pendler sanger Andreas fra Haderslev til København for at pleje den spirende karriere. Han kommer oprindelig fra Middelfart, Ulrik Schultz er fra Bagsværd.

Hvorfor navnet De Dødelige?

- Det er på en måde et selvopgør. Mod den selvhøjtidelighed, der er i vores branche. Vores første musik var meget teatralsk, siger Andreas og Ringblom.

Ulrik Schultz tilføjer: - Vi lever i en dimensionsløs verden, hvor intet andet end nuet gælder. Det er mere naturligt for os at lave musik fra hjertet. En stor del af det med at være menneske, handler om at erkende, hvordan man har det. At synge om sig selv og sine følelser, siger Ulrik Schultz, og tilføjer:

- Vi vil gerne skrive mørkere sange, end det, man hører på den danske popscene. Vi synger ikke om heltene, men om antiheltene. Om underdogen, om den person, der skammer sig over sig selv. Dem skriver vi vores musik til, siger Andreas Ringblom.

Hør De Dødelige eksklusivt på bt.dk herunder.