Masser af succes og masser af millioner - 5
Lukas Graham giver koncert i Forum lørdag d. 28 november 2015. (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2015) Foto: Simon Skipper
Masser af succes og masser af millioner - 4
Omslaget til Lukas Grahams internationale debutalbum.
Masser af succes og masser af millioner - 2
Lukas Grahams første internationale album udkommer 25. marts. Men allerede nu er den danske gruppe godt på vej til at slå igennem i hele verden. Lige nu ligger sangen ’7 Years’ nummer ét i både USA, England og Australien. Sådan præsenteres Lukas Graham forud for deres internationale album-debut.? Foto: Amazon Foto: Sara Gangsted
Masser af succes og masser af millioner - 1
Sådan præsenteres Lukas Graham forud for deres internationale album-debut. Foto: Amazon
Masser af succes og masser af millioner - 6
ARKIVFOTO. Det er 18 år siden, et dansk band sidst toppede den prestigefyldte engelske »Singles Chart«. (se Ritzau historie 121832) RB plus Dansk succes ruster Lukas Graham til USA. Med et hav af priser i bagagen, er det danske band Lukas Graham klar til at erobre USA. Torsdag aften spiller de i talkshowet »Conan«. Her hjemme har musikelskerne længe vidst, at der var mere end bare et enkelt hit i bandet Lukas Graham. Foto: Bax Lindhardt
Masser af succes og masser af millioner - 3
Arkivfoto:Seebach og Graham var lytternes danske favoritter i 2015.Dansk musik fylder godt op på årets top 100 hitlister for sange om albums, og særligt to artister går igen.Se RB kl.07:00 RB plus Dansk succes ruster Lukas Graham til USA. Med et hav af priser i bagagen, er det danske band Lukas Graham klar til at erobre USA. Torsdag aften spiller de i talkshowet »Conan«. Her hjemme har musikelskerne længe vidst, at der var mere end bare et enkelt hit i bandet Lukas Graham. Foto: Simon Skipper

Ifølge en norsk undersøgelse nåede Aqua at tjene 420 millioner kroner - nu er en anden ung dansk popgruppe, Lukas Graham, godt på vej

»Jeg kan ikke nævne noget beløb. Men de kommer ikke til at mangle penge lige med det samme.« Sådan siger en anonym kilde på gruppen Lukas Grahams amerikanske pladeselskab Warner. Og for de fire danske rødder er eventyret lige begyndt.

Ikke siden Aquas ’Barbie Girl’ har en dansk popsang i dén grad overtaget alverdens hitlister. Og hvis succesen fortsætter for Lukas Graham, kan lønnen let komme i nærheden af de 420 millioner kroner, som Aqua dengang (ifølge avisen Dagbladet) nåede at sætte ind på bankbogen.

Og indtil videre tyder intet på, at hastigheden sænkes – tværtimod.

Lukas Graham

Internationale superstjerner som Rihanna, Adele og Coldplay har således fået baghjul af drengene fra Christiania.

Lukas Graham har solgt og er blevet streamet millioner af gange. Gruppen har forlængst indtaget førstepladsen i lande som Irland, England og Australien.

Og i denne uge ramte Lukas Graham så også toppen i det forjættede musikland, USA.

Her måtte sidste uges topsælger Rihanna betuttet tage stillethælene under armen og overlade førstepladsen til Lukas Forchhammer og hans venner fra fristaden.

Og det mest fantastiske ved hele dette danske pop-eventyr er måske, at Lukas Graham endnu ikke har udgivet deres første internationale album.

Inspireret af faderens død

Herhjemme er det allerede blevet til to multi-platinsælgende album med hits som ’Ordinary Things’, ’Happy Home’ og ’Drunk in the Morning’.

Men først 25. marts udsender Warner Brothers det første officielle Lukas Graham-album med adresse til gruppens millioner af internationale fans.

Således er musikeventyret indtil videre baseret på én sang: ’7 Years’ - en ballade, der blev skrevet til minde om forsanger og tekstforfatter Lukas Forchhammers far, ireren Eugene Graham, der døde i 2012.

Nz dans

»Det hele er bygget på så mange, vilde sammentræf. Hvis min far således stadig var i live, ville jeg sikkert bare være en singlefyr, der jagtede damer. Hans død fik mig til at stoppe op og indse, at der er langt vigtigere ting her i tilværelsen - så som at være en god far, når den tid engang kommer. Min far var en fantastisk mand,« siger Lukas Forchhammer i et interview med officialcharts.com.

I samme interview fortæller Lukas Forchhammer også, hvordan ’7 Years’ nærmest blev til ved et tilfælde.

Foto

Sammen med én af bandets producere jammede Lukas således i lydstudie-køkkenet over et glas vin. Langsomt kom alle andre også ud i køkkenet. Vinen blev nydt. Og da sangen var klar, vidste alle, at de havde noget helt ekstraordinært imellem hænderne.

Og dén mening er allerede blevet delt millioner af gange på internettet, hvor fans fra hele verden roser den danske gruppe for deres unikke musikalitet og Lukas’ tekster.

I Elton Johns fodspor

»Min søn Ryan delte denne sang med mig tre dage før han gik bort. Det var hans favorit. Og vi spillede den til hans bisættelse. Jeg kan ikke takke jer nok,« skriver en mor og fan således fra USA

Og efter Lukas Graham havde optrådt med sangen på ét af USAs mest populære talkshow ’Conan’, jublede værten Conan O’Brian med atypisk entusiasme »Wow, wow, fantastisk.«

Over 98 pct. af Conan O’Brians seere har siden stemt på ’7 Years’ som ’den bedste sang, der nogensinde er blevet spillet i showet’.

Over hele verden bruger aviser og blade masser af spalteplads på Lukas Graham, der for bare fem år siden ikke var kendt uden for fristadens hegn. Over hele verden står tv-kanaler på nakken af hinanden for at booke bandet anført af Lukas, der altid insistere på at optræde i kasket, hvid T-shirt og overklippede shorts. Og 28. marts indleder gruppen deres første store USA-turné.

rfreg

Turneen indledes i LA

Det sker på Los Angeles’ legendariske spillested ’The Troubadour’, hvor også Jackson Browne, James Taylor, Carole King og ikke mindst Elton John fik sit helt store gennembrud.

Alverdens journalister er nysgerrige efter at vide mere om gruppen og deres opvækst på Christiania. Og i den sammenhæng siger Lukas Forchhammer:

»Jeg tror, at det her givet os et anderledes stærkt sammenhold. I fællesskab holder vi forventningerne nede. Og vi glæder os bare over alle de små, fantastiske ting.«

SMS

Tophistorier

31 usandheder på en uge: Trump afsløret i løgn på løgn på løgn
Trump skal måske lige have dobbelttjekket nogle af sine påstande.

31 usandheder på en uge: Trump afsløret i løgn på løgn på løgn

Laudrup Lounge i Brøndby evakueret - forklaringen var ikke så alvorlig...
En lounge med fans er blevet evakueret på Brøndby Stadion. Dette billede er fra en tidligere Brøndby-kamp.

Laudrup Lounge i Brøndby evakueret - forklaringen var ikke så alvorlig...

KLAR (UD SØNDAG) Annette Heicks brevkasse: Min mor respekterer ikke min mand

KLAR (UD SØNDAG) Annette Heicks brevkasse: Min mor respekterer ikke min mand

Muslimsk debattør: 'Forbyd tørklæde for unge piger'
Geeti Amiri, født i Afghanistan og opvokset i København.

Muslimsk debattør: 'Forbyd tørklæde for unge piger'

Zlatan til superagent: Få Pogba til United - ellers brækker jeg dine ben
Zlatan Ibrahimovic var meget opsat på at få Paul Pogba med til Manchester United.

Zlatan til superagent: Få Pogba til United - ellers brækker jeg dine ben

Jim Carrey bliver sagsøgt for ekskærestens død: Gemmer håndskrevet brev på uhyggelig hemmelighed?
Arkivfoto

Jim Carrey bliver sagsøgt for ekskærestens død: Gemmer håndskrevet brev på uhyggelig hemmelighed?

Voldsomme billeder: Stor eksplosion i villakvarter - politiet arbejder på stedet
Søndag d.25.september 2016 i det nordvestlige Odense- - To huse er ubeboelige efter, hvad politiet formoder er en gaseksplosion, søndag morgen i garagen til et hus på Havtornvænget i det nordvestlige Odense.

Voldsomme billeder: Stor eksplosion i villakvarter - politiet arbejder på stedet

I næste uge kommer kontanthjælpsloftet: Mød et af de ramte børn – 16-årige Helene Dige Hjuler
16-årige Helene Dige, hvis mor er på kontanthjælp og står til at miste store dele af sit rådighedsbeløb per 1. oktober. Fotograferet på Flakkebjerg Efterskole, hvor hun lige er startet i 10. klasse.

I næste uge kommer kontanthjælpsloftet: Mød et af de ramte børn – 16-årige Helene Dige Hjuler

Hitter på Facebook