De seneste dage har alverdens medier været fyldt med artikler, nekrologer og hyldester om og til den afdøde musikstjerne David Bowie. Også på sociale medier har tusindvis af personer været ude med personlig hyldest af sangeren, der gik bort for få dage siden. Men det er et hysteri, der har taget voldsomt overhånd, mener den britiske klummeskribent på Daily Mail Stephen Glover.

Du har efter alt og dømme ikke kunnet undgå at støde ind i opslag om David Bowie, hvis har været på sociale medier som Facebook, Twitter eller Instagram de seneste dage.

Her har folk mindet, hyldet og fortalt personlige fortællinger om den 69-årige musiker, som døde efter en 18 måneder lang kamp mod kræft.

Men det har ganske enkelt taget overhånd. Det mener en britisk klummeskribent ved navn Stephen Glover. I en klumme hos avisen Daily Mail beskriver skribenten det 'hysteri', som han mener har bredt sig efter David Bowie død. Han mener, at det peger på en kedelig tendens i samfundet, at specielt politikere hylder David Bowie.

'Jesu genkomst ville knap have skabt så meget opmærksomhed. Jeg frygter, at hysteriet omkring en mand, som trods alt kun var en popsanger, reflekterer en foruroligende kulturel snæverhed. Med det in mente er vores nationale kultur nu lig med popkultur, og politikere falder over hinanden for at bede ved dets alter,' skriver Stephen Glover.

David Cameron og Tony Blair
Han nævner som eksempler, at den tidligere britiske premierminister Tony Blair, den nuværende premierminister, David Cameron, og Londons borgmester, Boris Johnson, alle har været ude og hylde David Bowie efter musikerens død.

Såvel David Cameron som Boris Johnson har offentligt kaldt David Bowie et geni. Og det sætter Stephen Glover for det første et spørgsmålstegn ved, om de to Oxford-uddannede politikere overhovedet ved nok om musik til at udtale sig om. Og for det andet ironiserer han over, at Boris Johnson på Twitter har skrevet om Bowie, at 'Der er ingen anden i vores tid, som mere har fortjent at blive kaldt et geni'.

Til det spørger Stephen Glover om beskrivelsen som et 'geni' ikke havde været en mere passende beskrivelse af den russiske forfatter Aleksandr Solsjenitsyn, som døde i 2008, eller James Watson, der stadig lever, som opdagede DNA-molekylets opbygning.

Opslag er ikke for at sætte fokus på Bowie
Tony Blair er dog den politiker, som får hårdest kritik i klummen. Stephen Glover bemærker, at Tony Blair i en artikel om David Bowie i avisen The Times stort set ikke snakker om Bowie, men langt mest om sig selv.

Og den pointe understreger Stephen Glover med at påpege den verdensberømte tidligere fodboldspiller David Beckhams hyldest til Bowie.

'Det er heller ikke værd at blive irriteret over, at den tidligere fodboldspiller David Beckham, som slog et billede op på Instagram af David Bowie med teksten: 'Hvil i fred Starman'. Det er svært at se pointen med sådan et opslag, med mindre det er for at trække opmærksomhed til David Beckham selv. De mange hyldester - ikke mindst Tony Blairs - synes at være lavet for at vise beundreren i et godt lys,' skriver Stephen Glover.

Men det er ikke eneste anke, han har mod de mange hyldester af David Bowie.

Også sangerens helt åbenlyse brug af stoffer og seksuelle udskejelser, mener Stephen Glover, folk skal huske, når de hylder den nu afdøde sanger.

'Mit andet problem er, at David Bowie nok ikke har været den perfekte rollemodel for de unge mennesker, som købte hans plader, med de store mængder stoffer han tog og det, at han på et tidspunkt i sit liv havde sex med næsten alt, hvad der rørte sig,' skriver Stephen Glover, der ikke mener, han er alene med sin undren.

'David Bowie sang og skrev mange mindeværdige sange, og de sange betyder rigtig meget for mange mennesker. Men jeg mistænker, at mange andre, sandsynligvis en tavs majoritet, tænker, om han var det fantastiske geni, som han er blevet skrevet op til at være,' uddyber Stephen Glover.