Så er der to gode nyheder til indtil flere generationer danske fans af Shu-bi-dua. Efter et langt sygdomsforløb er forsanger og bandleder Michael Bundesen igen aktiv i musikbranchen - som medspiller på sidelinjen i forbindelse med en ny Shu-bi-dua-musical.

Michael Bundesens liv

25. september næste år har det succesrige Fredericia Teater premiere på musicalen 'Shu-Bi-Dua The Musical'. Det sker med Michael Bundesens aktive medvirken, bl.a. som manden, der kan sætte ord på, hvad de egentlig mente dengang, de skreve til de krøllede og finurlige tekster..

Den 19. maj 2011 blev Bundesen ramt af en blodprop i hjernen. Siden har han været igennem et langt og hårdt genoptræningsforløb, og er i dag stadig fysisk svækket, men i fin mental form, og nyder at være i gang igen. Han har siden 2011 kun vist sig i offentligheden en enkelt gang; da shubberne modtog en DMA-ærespris for et år siden.

Der har været talt om en Shu-bi-dua-musical i årevis. Så sent som sidste år fortalte Michael Hardinger til BT, at han og Bundesen havde talte om et muligt projekt.

LÆS OGSÅ:

- Jeg er både glad og stolt over, at Fredericia Teater ønsker at lave denne musical med Shu-bi-duas musik. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg for øjeblikket desværre ikke kan hoppe og danse på en scene, så det er dejligt at vide at musikken kan leve videre, og jeg håber forsat, at den kan bidrage med en masse positive oplevelser ude på de danske scener. Det ville varme en gammel popsangers hjerte, siger Michael Bundesen, der tidligere har beskrevet sig selv som 'administrerende direktør' i Shu-bi-dua.

LÆS OGSÅ:

Musicalen er endnu under udvikling på teatret. For nogen tid siden henvendte Michael Bundesen sig til teatret og spurgte om de kunne tænke sig at være med til at give scenisk liv til klassikere som 'Hvalborg', 'Den røde tråd', 'Vuffeli-Vov', 'Står på en alpetop', 'Fed rock' og 'Den røde tråd'.

Ifølge Fredericia Teater ønsker det at skabe en forestilling, der bevæger sig i krydsfeltet mellem det nostalgiske og det overraskende, det jordbundne og det spektakulære, det morsomme og det rørende. Folkeligt og finurligt.

- Det er en ære, siger Fredericia Teaters direktør Søren Møller til bt.dk.

- Da vi fik henvendelsen fra Shu-bi-dua, var jeg tændt med det samme. Jeg er gammel rockmusiker, jeg er teater-entrepenant, kender alle de gamle numre - jeg har et nært og passioneret forhold til shubbernes musik. Der er ikke mange danskere, der ikke på et tidspunkt har haft et forhold til deres musik. Det er en del af vores fælles DNA, vores kulturarv, siger Søren Møller.

Han understreger, at forestillingen får form af en musical. Det har så vidt BT er orienteret været vigtigt for Bundesen, at det det ikke bliver en teaterkoncert, hvor de gamle klassikere nyfortolkes. Den er Søren Møller helt med på.

- Det andet store danske band, Gasolins musik er brugt fremragende i en kendt teaterkoncert. Jeg synes, teaterkoncertens form er blevet afprøvet på kryds og tværs.  Jeg har svært ved at se udfordringen i at genopfinde de gamle numre, som det gøres i teaterkoncerten via det visuelle design og instrumenteringen. Jeg er i bund og grund og teatermenneske og kan godt lide, at fortælle en historier, siger han og tilføjer, at numrene bliver spillet, som vi kender dem.

- Dramaturgien i 'Alice I eventyrland' er meget godt bud på den rejse, vi har taget. Nogle figurer, som fra starten møder en modstand og forhindringer, det er ikke sikkert, at de når deres mål..

Officielt holder Shu-bi-dua pause. Gruppen består udover Bundesen af Kim Daugaard, Peter Andersen, Ole Kibsgaard og Jacob Christoffersen.