KØB PLUS!

Efter dommen: Hvad nu Liam O'Connor?

Kommentar: BTs musikjournalist Jan Eriksen spørger, om L.O.C. har en fremtid.

Rapperen Ice Cube blev, frit efter hukommelsen, en gang citeret for dette: 

- En gang drømte jeg om at komme på avisforsiderne. Da jeg endelig endte der, var det som at vågne op en morgen i Jurassic Park.

Muligvis har den danske rapper L.O.C. det på samme måde efter dommen på 40 dages ubetinget fængsel.

BT har de sidste par dage talt med et lille dusin kilder i musikbranchen. Karakteristisk nok har ingen lyst til at udtale sig til referat om Kongen.L.O.C. er konge i dansk rock i 2012. Projektet med de to 'Prestige, Paranoia, Persona'-album har vist at det er muligt at tænke innovativt, business-mæssigt og spændende musikalsk på én og samme gang. 
DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN. 

Afstemning

Alene på scenen

 - Liam er et af de bedst begavede mennesker overhovedet i den danske rockbranche. Også et af de mest dæmoniske og temperamentsfulde, siger en kilde.

L.O.C. er næsten alene på sin scene. Der er Suspekt og Malk DeKoin, der går deres egen skæve gang ind og ud af scenen. Clemens er gået dance. Niarn er næsten væk som radiovært. Johnson aldrig rigtig slået igennem. Resten er mere R&B, pop og Nexus, end det er rap.

Den aktuelle dom på 40 dages betinget fængsel ser ikke specielt godt i et CV. De fleste kan blive enige om, at det er både ulovligt, forkert og usympatisk at slå. Det naturlige spørgsmål lige nu er: Står kongen for fald?

Lad os tage L.O.C.s fans først. Et blik på mandens twitter taler sit eget sprog. Total opbakning. Man kan mene om det, hvad man vil - nogen vil tale om en skidt rollemodel - men jeg sætter gerne al min paranoia og, hvad der måtte være af persona og prestige, på, at L.O.C. står styrket i sin fanbase. 

Street credit og rock'n'roll

Her taler vi både den gamle kerne af hiphop-fans, som i øvrigt er betydelig større end mange tror, selv nu i år 25 efter MC Einar. Og de mange pop- og rockfans der er kommet til de sidste år. Her er loyaliteten enorm.

Det giver street credit. Det er rock'n'roll, når Liam skriver på sin twitter:

- Om jeg så fejler i processen vil jeg stadig gøre alt for at værne om dem jeg holder af..

Det var fansene.
 
Mange branchefolk har set med en blanding af misundelse og vrede på L.O.C.s opgør med den etablerede branche. Hardcore fans elsker bruddet med pladebranchen. Til gengæld ser de skeptisk på ægteskabet med kapitalgiganten TDC. Det kan meget vel have ændret sig nu.

TV 2 giver det gule kort
 
Der er folk i sociale fora, der mener, at L.O.C. har taget røven på TDC og TV 2. Som - igen set i et fan-perspektiv - hændervridende har været nødt til at gå ud og tilgive L.O.C. efter retssagen i Odense.

Fordi de har mere brug for ham end omvendt.

Sådan ser det nu næppe helt ud i L.O.C.s egen lejr lige i disse dage. For det første kan L.O.C. - som så mange andre - godt lide at være i total kontrol. Lige nu har han ingen kontrol over den mediebølge, der skyller imod ham.

For det andet er L.O.C. direktør for et ekstremt ambitiøst projekt. Han appellerer til og har brug for sofabords-danmark. L.O.C. har brug for sin dommertjans i Voice. Han har brug for pengene for at kunne realisere sin drøm. Han har brug for sommerfestivalerne. 

Sagen fra Middelfart viser blandt meget andet, at man sgu ikke skal pisse på på de lokale folk derude, selvom har en fin smoking på.

Det forlyder internt fra TV 2, at det seriøst blev overvejet at smide L.O.C. ud af Voice. Der var bare intet alternativ. Hvad TV 2 angår har Liam O'Connor fået både et gult kort og en henstilling. 

Lod vattet smutte
 

Hvad TDC angår kan man bemærke, at pressechef Lasse Bastkjær lod vattet smutte ud af munden, da han til eb.dk sagde:

 - Vi har en aftale, der løber til februar, og der er ingen aktuelle planer om,
at samarbejdet skulle løbe ud over det.

Måske er L.O.C. bange. Måske er L.O.C. ligeglad. Måske har han andre planer. Andre aftaler i skuffen. Svært at vide eftersom han har valgt at knytte sylten. 

En kilde siger:
 
 - Hvis det hele skulle ramle sammen, hvad jeg stærkt betvivler, vil jeg helt egoistisk være den sidste til at græde. Jeg tror, at L.O.C.s drøm er rent faktisk at fylde smokingen ud med en Liam O'Connor i croonerstil, som det virkelig kunne være spændende at følge.

En taler om Nick Cave og Steen Jørgensen. En anden taler om C.V. Jørgensen i 10erne. En tredje om Robbie Williams, da han var farlig.

Lige nu og her har L.O.C. sikkert fået rigelig 'farlig' for de næste par dage. 

Er det i orden, at TDC valgte at samarbejde med L.O.C., selvom de vidste, at han tidligere var dømt for vold?

Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

Han skal blive L.O.C på tv 2

Skrevet af Malene, Onsdag den 21. november 2012, 10:53

Jeg syntes, at han skal have lov til og blive i tv 2. Hvorfor dkal han dømmes, bare fordi han er kommet til, at lave en forsegelse. Det kan jeg ikke se. Så derfor syntes jeg, at han skal have lov til og blive på tv 2. Han er den sejeste der er på Voice syntes jeg.

- han er vel blot et menneske

Skrevet af Sanne, Onsdag den 21. november 2012, 09:57

Hvorfor skulle TDC ikke samarbejde med L.O.C. - Danmark går i forvejen ind for, at vi skal hjælpe alle i vores samfund. Andre personer, der har fået en dom for vold eller dømmes for vold skal jo også have en chance - man kan jo ikke gemme folk væk fordi de har gjort noget - det er jo ikke et liv der er blevet taget - en der har fået en på lytlapperne, og gad vide, om det ikke var fortjent.
Kendt eller ukendt så må de samme regler gælde.

- det har TDC måske gjort.......

Skrevet af Charlotte, Søndag den 18. november 2012, 09:49

set at han er et ganske almindeligt menneske, og ikke behøver dømme ham, det har retten gjort.
Og summa sumarum, er det en sag mellem de to parter

- er han ikke bare ganske menneskelig, som du og jeg.....

Skrevet af Charlotte, Søndag den 18. november 2012, 09:44

JO, det er han, og jeg vil nødig have min søn skulle blive gennemtævet uden hjælp fra hans kammerater eller omvendt. Vi ved alle sammen godt i dag, at dette sker hver evig eneste weekend, når mange går i byen. Har politiet tid til alle disse hændelser? - Nej, vel og skal alle bare se på, når det sker? - Nej, vel? Det handler om at L.O.C. desværre har været i en magtesløs situation, lige nøjagtigt som vi alle kan komme i, og været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Selvføgelig må man ikke slå, men hvad havde du gjort i samme situation, kigget på at DIN kammerat kunne blive lemlæstet? Hmm..... mange skulle prøve at kigge lidt ind på sig selv.

Ikke rapper

Skrevet af Chano bryg, Fredag den 16. november 2012, 16:59

Loc er jo ikke rapper, folk som påstor dette ved ikke hvad rap er, loc har har valgt at vende hvad han kom fra ryggen.. Han har skiftet genre, personlighed og lyd!

Rapper

Skrevet af Jonas, Søndag den 18. november 2012, 08:26

Rap er ikke en genre som sådan, det er en udtryksform. Det samme er sang. Du vil vel heller ikke kalde sang en genre? Selvfølgelig har han skiftet personlighed, han er ikke længere på stoffer og død drukken, han har skiftet genre på nogen punkter. Lyd? tjaeh det er vel nødvendigt engang imellem, måske derfor salmerne i kirken ikke er lige så spændende som alt andet musik.

Holbæk

Skrevet af Michael Pedersen, Søndag den 11. november 2012, 22:08

Hiphop er street og ikke mainstream, snus lidt til det småborgerlige BT læsere. Er det ikke dejligt

Hvad rager det os?

Skrevet af Per, Søndag den 11. november 2012, 09:35

Det er en sag mellem de to parter.

Den er svær...

Skrevet af Ann M, Søndag den 11. november 2012, 00:38

På den ene side, virker l.o.c. jo enormt sympatisk og som en glad dreng. Derudover skal vi jo også passe på med at dømme folk, der træder bare lidt ved siden af...

På den anden side undrer det mig enormt meget, at TV2 og TDC er så "blødsødne". Hvis jeg fik en voldsdom, ville jeg blive fyret og formentlig miste muligheden for nogensinde at arbejde med det samme igen.
Derudover er jeg meget ufortstående over, at l.o.c. først er ude i pressen og benægte at han har slået og bare påstår, at han "tog tidligt hjem". Når dommen så endelig falder, forsvarer han sig selv med, at han forsvarede en ven, og at sikkerheden hos Rock Under Broen i det hele taget var alt for dårlig.
Det havde klædt ham meget mere, hvis han bare havde været ærlig og havde undskyldt sin dumhed.

Hvad konsekvensen af hans dom skulle være, ved jeg ikke. Jeg kan godt lide ham som person og som kunstner, og synes bestemt ikke, at hans karrierre skal ødelægges. Dog synes jeg alligevel, at der er noget uldent ved, at han straks efter kan køre i den samme rille med TV2, TDC og koncerter, hvor pigerne hviner. Det sender et signal om, at det egentlig ikke har den store konsekvens at slå andre menneskere, eller at man som en meget populær kunstner ikke har et ansvar som rollemodel overfor sine mange unge fans.

Jep

Skrevet af Michael, Lørdag den 10. november 2012, 15:36

Tak Gert
kunne ikke skrive det bedre selv:)
Det så rigtig....

retfærdig

Skrevet af Gert, Fredag den 9. november 2012, 17:42

Hvis man læser dom og hvorfor L.O.C. fik sin dom, er det fordi at han ikke ville se på at en af hans venner blev overfaldet. Og det kan være at nogle vil være dømmende, men skulle jeg komme i en situation hvor nogle ville overfalde mig, så ville jeg være glad for at have en ven som L.O.C. ved siden. Tænk over hvad det kunne have betydet for hans ven hvis han vendte ryggen til, han kunne være blevet slået til lirekassemand, og L.O.C. skulle gå rundt med en skyldfølelse resten af livet. Så tænk jer lige om inden at i bliver selvretfærdige.

Intet over islam

Skrevet af Muhammed, Fredag den 9. november 2012, 13:41

Forskel på folk?

Skrevet af B, Fredag den 9. november 2012, 12:40

Jeg mener ikke at man skal dømmes hverken hårdere eller mildere, fordi man et kendt ansigt. Det der dog undrer mig i denne sag, er det med TV2. At de vælger at fortsætte samarbejdet, men har givet ham "et gult kort og en henstilling"... Hvis de har den holdning til en sådan sag, hvorfor ansatte de så Xander som coach i Voice i denne omgang. Han er, så vidt jeg husker, dømt for at have slået en med et jernrør. Det er da vold af en helt anden kaliber, og alligevel har de ikke haft noget problem med at ansætte ham...

forbløffet.

Skrevet af h. munk, Fredag den 9. november 2012, 10:52

Det mest forbløffende er den opbakning manden får efter en voldsdom. Især fra TV 2 og TDC.

meget skuffede

Skrevet af bjarnee, Fredag den 9. november 2012, 10:52

hvad tænke du da du stikker ham en flad,er du stor og bare l.o.c,har mistede alt for Dig,synes at du var en fed fyr og lavede Godt musik,men nu l.o.c ,du er færdig i mine øjne,det er jo stjernenykker så det batter,kan du da for fanden da ikke bare sige undskyld ,det betyder nåde i vores samfund,det er os som køber jeres produkt og vil høre om jer i de forskellige sladder blade,hvis vi ikke gjorde det var i ikkke en Skid.op på hesten l.o.c ,vil høre nåde godt fremover

Fakta...

Skrevet af Lars, Fredag den 9. november 2012, 10:33

40 dages BETINGET fængsel!!!