Årets koncerter 2012

BTs rockredaktør tager dig med på en tur gennem ti af de oplevelser, som gjorde hans 2012 til et endog meget stort koncertår.

Tim Christensen 2
(Photo: )

TIM CHRISTENSEN & THE DAMN CRYSTALS,(DK), Vega, København, 16. marts:

Ikke længere helt så unge Christensen er en musiker i særklasse. Og da ikke mindst i den hjemlige pøl af bevidstløs, maskinel pladderpop, hvor Tim og hans fremragende Damn Crystals som stort set de eneste tør udfordre og tage musikken på ekskursioner ud på improvisationernes vilde vover. Og da i særdeleshed denne aften i Vega. Rock and roll (on), Tim!

Volbeat
(Photo: )

VOLBEAT, (DK), Gibson Amfitheater, Los Angeles, 24. februar:

Overdreven patriotisme har aldrig været min stærke side, men det var nu alligevel stort at se danske Volbeat på udebane og høre dem få aftenens ellers så stærke hovednavne som Motörhead og Megadeth til at fremstå sært trætte. Verdensherredømmet venter, Volbeat!

John Hiatt 2
(Photo: )

JOHN HIATT, (USA), Amager Bio, København, 2. juli:

En sangskriver, hvis bundniveau de færreste kan matche – selv når de yder deres ypperste! En susende smuk aften med Hiatt og hans loyale svende i storform. Ja, det var ’Memphis In The Meantime’, ’Perfectly Good Guitar’, ’Down Around My Place’ og alle de andre, der efter endt gerning sendte os alle smilende ud i den fløjlsbløde julina.t

Leonard Cohen
(Photo: )

LEONARD COHEN (CAN), Rosenborg Eksercerplads, København, 25. august:

En aften så smuk, at englekoret i Det Høje sang med. Takket være Leonard Cohen og hans musik og lyrik, hvis lige ganske simpelt ikke findes.’Livet i dets smukkeste form og en understregning af, at vi har en forpligtelse til at leve samme, hvor det leves stærkest,’ skrev jeg dengang. Der er ikke noget at tilføje.

Y & T
(Photo: )

Y & T, (USA), Kulturbolaget, Malmö, 21. september:

Over to timers klassisk hård rock med måske dét bedste (men desværre også mest oversete) band i genren. En kanon-kavalkade af 35 års potent powerguf og et band, der spiller med en kærlighed til genren, som mange af deres såkaldte ’konkurrenter’ kunne lære meget af.

Nick Lowe
(Photo: )

NICK LOWE, (UK), Amager Bio, København, 8. februar:

En pletfri perleparade af poprock-træffere, hvis jeg nogensinde har hørt én. En sangskriver i absolut særklasse – tænk ’I Knew The Bride (When She Used To Rock And Roll)’, ’Cruel To Be Kind’, ‘I Live On A Battlefield’ og ‘(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love And Understanding’. Eminent, enestående og en formidabel aften.

IMMORTAL
(Photo: )

IMMORTAL, Copenhell, København, 16. juni:

Hvordan tre vaskebjørns-malede nordmænd kan lave så sataniske, men dog suverænt smukt spillede symfonier, som black metal mestrene Immortal kan dét, er mig en kilde til stadig undren. Men det kan de altså, og på Copenhell gjorde de det bedre end nogensinde.

Springsteen
(Photo: )

BRUCE SPRINGSTEEN, (USA), Roskilde Festival, 7. juli:

Og denne hér var så dén koncert, som, trods de store ord om de andre, med et uoversætteligt udtryk ’knocked seven shades of shit out of the competition’ i 2012. Forventningerne ville have sendt de fleste musikere på nærmeste nervesanatorium, inden du kunne nå at sige ’one-two-three-four’. Ikke Springsteen. I stedet satte han overliggeren op og spillede én af de bedste koncerter i Roskildes historie! ’Glory Days’… og det kan du godt gange med 100.

ACCEPT
(Photo: )

ACCEPT, (Tyskland), Amager Bio, København, 30. oktober:

Hvor de aldrende tyskere beviste, at deres ’Metal Heart’ stadig både banker hårdt og bløder for den heavy metal, de er blandt de absolut bedste til at spille. Med et lydtryk så også indbyggerne i Blekinge kunne få udbytte af koncerten, blev vi hamret i overgivelsens knæ af bandets mesterlige metalmesser.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08