KØB PLUS!

Sensationssejr i Formel 1 endte i ulykke

Festen efter Williams-teamets sensationelle Formel 1-sejr i Spanien blev spoleret af en kraftig brand.

Det endte grueligt galt, da Formel 1-køreren Pastor Maldonado og Williams-teamet skulle fejre den højst overraskende sejr i det spanske Grand Prix i Barcelona søndag. Da teamets medlemmer samledes i holdets garage på Cicuit de Catalunya for at få taget et holdbillede oven på sejren, opstod der en brand i garagen. Det skriver Reuters.

31 personer blev tilset af Formel 1-banens lægepersonel, hvoraf syv blev kørt på et lokalt hospital. Det internationale motorsport forbund, FIA, oplyste, at alle bortset fra de syv, der blev kørt på hospital, blev udskrevet fra banens medicinske center.

Det var ikke kun medlemmer af Williams-teamet, der kom til skade. Også fire medlemmer fra det malaysiske hold Caterham og ét fra Force India-teamet kom til skade.

Williams-teamet meldte ud, at branden var opstået i garagens brændstofområde, men det er endnu uklart, hvorfor branden opstod, forklarer holdejer Frank Williams.

- Teamet, brandmyndighederne og politiet arbejder sammen om kortlægge roden til branden. En update vil blive offentliggjort senere, sagde Frank Williams søndag.

Frank Williams, der sidder i kørestol, var selv tilstede i garagen, da branden opstod, men han blev hurtigt hjulpet ud, fortalte hans datter. Også manden i centrum, Pastor Maldonado, begik sig som redningsmand, da han hjalp sin 12-årige fætter ud på ryggen, fordi fætteren ikke selv kunne bevæge sig hurtigt nok på grund af en skinne på underbenet efter et brud. Til gengæld holdt den 12-årige fætter trofast trofæet fra sejren.

Efterfølgende billeder fra garagen viser ifølge Crash.net et hærget lokale med Williams-teamets anden bil, Bruno Sennas. Maldonados bil var andetsteds på Formel 1-banen, da den undergik den obligatoriske inspektion efter løbet.

Pastor Maldonado, der mest er med i Formel 1, fordi hjemlandet Venezuelas nationale olieselskab har spyttet flere hundrede millioner kroner i Williams-holdet, vandt sensationelt løbet foran den lokale helt, Fernando Alonso. Det var hans første sejr i Formel 1-karrieren.

Læs også: