Luca Cordero di Montezemolo er optimistisk. Og det har han faktisk hele tiden været.

Sådan siger den aldrende og forhenværende Ferrari-boss om Michael Schumachers tilstand efter den tragiske ski-ulykke mellem jul og nytår 2013.

I begyndelsen af februar lød det ellers anderledes dystert fra den tidligere Ferrari-boss:

»Jeg har desværre ikke gode nyheder,« sagde Luca Cordero di Montezemolo dengang.

Nu siger han, at han blev misforstået for to måneder siden.

»Jeg meget sikker på, at Michael kommer sig. Det siger jeg med stor styrke og overbevisning,« siger Luca Cordero di Montezemolo til italienske Sky Sports.

Han uddyber på lidt svulstig vis:

»Michael er for mig stadig en slags livspartner. Igennem 11 år vandt vi så meget, og vi betragtede sejrene som vores børn,« siger Luca Cordero di Montezemolo:

»Jeg er meget sikker på, og det mener jeg, at han har styrken i sig til at kæmpe sig tilbage. At han er derhjemme omgivet af sin familie vil være afgørende for, at han bliver rask.«

2006: Michael Schumacher sammen med Luca Cordero di Montezemolo (th.) hos Ferrari-teamet. Til venstre er det manager Jean Todt.
2006: Michael Schumacher sammen med Luca Cordero di Montezemolo (th.) hos Ferrari-teamet. Til venstre er det manager Jean Todt. Foto: STEFANO RELLANDINI
Vis mere

Michael Schumacher styrtede på ski i de franske alper d. 29. december 2013, hvor han slog hovedet mod nogle sten. Siden lå han længe i koma på et fransk hospital.

Siden vågnede han op, og den syvdobbelte Formel 1-verdensmester bo i dag hjemme i familiens hus ved Geneve-søen i Schweiz. Her er der ansat døgn-assistance til at pleje den 47-årige tysker.

Det er ikke mange informationer, der slipper ud om Michael Schumachers tilstand. Det styres med hård hånd af hans manager, Sabine Kehm.

Hun har for godt en måned siden fortalt om, hvordan opmærksomheden fra omverdenen har været krævende for Michael Schumacher, hustruen Corinne og resten af familien:

»Vi var nødt til at sikre hospitalet og rekruttere sikkerhedsvagter. Vi var nødt til at holde journalisterne væk, fordi det ville have været svært rent medicinsk. Jeg forstår, at det skal rapporteres, og at folk er interesserede. Men jeg mener også, at man som journalist skal spørge sig selv hvad og hvordan man rapporterer,« lød det fra Sabine Kehm:

»Der var også flere tilfælde med andre patienters venner og familie, der forsøgte at få penge af journalister. De gik rundt og tilbød information om Michael. Læger blev spurgt af besøgende, om de ville være i stand til at tage et billede med deres telefon, og om der var muligheder.«