I dag har Schumacher fødselsdag i kunstig koma

Ferrari og den nære familie vil markere fødselsdagen for Michael Schumacher, mens racerkøreren ligger i kunstig koma efter sit uheldige styrt på ski.

Michael Schumacher må fredag kæmpe alene for sit liv på sin 45 års fødselsdag i en tilstand af medicinsk kontrolleret koma. Men det er ikke kun den lægelige ekspertise, der vil markere den syvfoldige Formel 1-verdensmesters årsdag efter hans alvorlige styrt på ski den 29. december, der har kostet blødninger i hjernen og følgende operationer for at stabilisere tyskerens tilstand.

Torsdag aften var både Schumachers kone, Corinna Schumacher, og hans bror Ralf Schumacher var blandt de besøgende til sent torsdag aften, og det forventes, at den nærmeste familie med sønnen Mick og faren Rolf også vil være tilstede for at markere fødselsdagen.

Men også uden for hospitalet vil der være andre end journalister til at sørge for et menneskeopbud i venten på nyheder om tilstanden hos den tidligere verdensmester.

Ferrari-teamet og Ferrari-fans offentliggjorde torsdag, at de vil møde op foran hospitalet klædt helt i rødt for at markere Michael Schumachers fødselsdag i stilhed og med respekt for den alvorlige situation han og hans familie befinder sig i. Michael Schumacher har stor betydning for det italienske bilmærke for hvem, han vandt fem verdensmesterskaber i streg fra 2000 til 2004.

Nytårsmorgen gav Michael Schumachers manager Sabine Kehm den hidtil seneste melding om, at hans tilstand er stabiliseret, efter to kirurgiske indgreb har lettet trykket på hjernen fra blødninger efter et styrt, hvor Michael Schumacher - iført hjelm - styrtede i et offpiste-område og slog hovedet kraftigt mod en lille klippe. Men den stabile tilstand betyder samtidig, at tyskeren endnu ikke er uden for livsfare, ligesom der ikke er klarhed over, hvilke andre konsekvenser en eventuel opvågning fra koma vil efterlade elitesportsudøveren med.

I mellemtiden flyder det på alverdens sociale medier rundt med lykønskninger og ønsker om god bedring til en sportsstjerne, der gennem en lang årrække har trængt sig ind i de fleste sportsfans interessesfære. Michael Schumacher kørte sit sidste Formel 1-løb i Brasilien 2012.

Læs også: