Håbet vokser for Schumacher: Ny operation var en succes

Michael Schumacher er fortsat i livsfare, men hans muligheder for at overleve den voldsomme skiulykke er blevet forbedret.

Det forklarede lægerne på et pressemøde på hospitalet i Grenoble tirsdag formiddag.

- Vi har natten til i dag gennemført en operation, hvor vi har fjernet en blodansamling. Indgrebet var en succes, og en CT-scanning har her til morgen bekræftet, at trykket er blevet formindsket, fastslog chefanæstesilægen Jean-Francois Payen.

Men selvom udsigterne for, at den tidligere Formel 1-verdensmester overlever, nu er blevet forbedrede, så understreger lægerne, at Schumacher fortsat er i livsfare.

- Vi har konstateret andre skader på hjernen, som vi nøje følger. Det for tidligt at sige noget om, hvordan det kommer til at gå. Situationen er stabiliseret, det går bedre, men han er ikke ude af livsfare. Vi har vundet tid, og de nærmeste timer bliver afgørende, fastslog hjernekirurg Emmanuel Gay, som er positivt overrasket over de resultater, som lægerne kunne læse ude af scanningen tirsdag morgen.

Både Michael Schumachers kone Corinna samt børnene og racerkørerens bror Ralf er på hospitalet, og familien bliver taget med på råd, når der bliver foretaget operative indgreb på Formel 1-legenden, som stadig bliver holdt i koma.

- Det tager så lang tid, som det tager, fastslog Payen, som kunne fortælle, at Schumacher var blevet transporteret ud af intensiv-afdelingen, da han blev scannet.

Men hans tilstand er stadig så kritisk, at han ikke kan overflyttes til et andet hospital.

- Vi gør os ingen falske forestillinger. Måske går det igen værre i morgen. Vi ved det ikke. Men lige går det i det mindste bedre, konstaterede Payen, som afslog at ville komme med nogen form for prognose.

Lægerne afviste i øvrigt, at de kommer til at stille op til et nyt pressemøde hver dag. De vil kun orientere offentligheden, når der er reelle nyheder om Schumachers udvikling.

Michael Schumacher styrtede søndag kort efter klokken elleve i skiområdet Meribel, da han i høj fart ramte en sten og styrtede over i en anden sten, som han ramte med hovedet og dermed ødelagde sin hjelm. Uden hjelmen havde han ikke overlevet ulykken.

Læs også: