KØB PLUS!

Formel 1-chef: Vettel beholder titlen

Selvom Ferrari har protesteret over kåringen af Sebastian Vettel som verdensmester, ændrer det ikke noget, siger Bernie Ecclestone, chef for Formel 1

Det er bare fire dage siden, at tyske Sebastian Vettel blev kåret som årets Formel 1-kører i Brasilien for næsen af spanske Fernando Alonso.

Og nu har Ferrari indgivet en protest til den internationale motorsportsunion, FIA, mod Vettel efter, at det italienske hold har set optagelser på YouTube, hvor Vettel angiveligt overhaler Toro Rossos Jean-Eric Vergne i en gul flagzone, hvor man ikke må overhale. Det skriver eb.dk.

Normalt straffes en sådan overhaling under løbet med en tur i pitten, der kan koste føreren yderst vigtige sekunder. Opdages overtrædelsen først efterfølgende, kan føreren få en straf på 20 sekunder.

Men det til trods, så er der intet, der kan ændre, at Red Bull-køreren Sebastian Vettel er verdensmester i Formel 1 anno 2012. Det forsikrer Ecclestone.

- Det kommer ikke til at ske. Sebastian Vettel er verdensmester 2012, siger Bernie Ecclestone ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Sebastian Vettel kom i mål som nummer seks i Brasilien. En tidsstraf på 20 sekunder ville have givet ham en ottendeplads, og så ville netop Ferraris Alonso være blevet verdensmester. Han sluttede som nummer to bare tre point efter Vettel.

Læs også: