Fem dages-løbet Etape Bornholm afvikles for 20. gang og får deltagelse af 2.500 løbere

Kombinationen af løb og ferie er blevet et superhit for aktive mennesker.

Danmarks første etapeløb, Etape Bornholm, afvikles 22.-26. juli for 20. gang og får deltagelse af 2.500 løbere, hvoraf 80 procent er tilrejsende.

– Etape Bornholm er det ultimative løb, fordi det indeholder alle elementer, siger event manager Claus Clausen, Viking Atletik.

– Det er fem meget forskellige etaper rundt om på øen og ikke kun et løb, men en spændende aktiv ferie.

Etaperne er henholdsvis et ti kilometer-løb ved Hasle, et 5,8 km strandløb ved Dueodde, 7,8 km på en kuperet rute i Almindingen, et 8,5 km bjergløb på Hammeren og et afsluttende ti km-løb i hovedstaden Rønne.

– Det sidste løb 26. juli er etape nr. 100 i Etape Bornholms historie, understreger Claus Clausen. Selv om det primært er et motionsløb, deltager en lang række stærke konkurrenceløbere.

Fra Danmark bl.a. den tredobbelte Eremitageløbsvinder, Morten Munkholm, den nybagte EM-bronzevinder på 10.000 meter for U23, Sbdi Hakim Ulad, og Louise Laursen. På grund af en skade er der afbud fra sidste års vinder, Henrik Them. Tre stærke kenyanere vil også sætte kolorit på feltet de fem dage.

Det unikke etapeløb i Danmarks smukkeste terræn markerer sig også på præmiesiden. Vinderne hos såvel mændene som kvinderne får 25.000 kr., mens der er 15.000 kr., 10.000 kr. og 7.000 kr. til pladserne fra to til fire.