William Morwabe er en kenyaner, som er rejsende i sejre.

BT Halvmarathon, Eventyrløbet og Etape Bornholm er nogle af hans triumfer i år, og han har også taget for sig af retterne i Sverige.

Søndag føjede han Friløbet til listen over sejre med en løbsrekord på 29.41 for de ti kilometer gennem København.

William Morwabe har det sidste år boet seks måneder i Danmark med base i Køge.

I Kenya har han kone og barn, og han arbejder med talentfulde løbere fra et af de største afrikanske slumområder i en forstad til Nairobi. Han er ambassadør og træner i ungdomsprojektet Running Relations i en camp i Ngong.

- Det var en våd tur i dag, men et spændende løb på en god rute. Dejligt at løbe i København, kommenterer han "besøget" hos havfruen og Amalienborg.

William Morwabe slog den tredobbelte vinder Rolf Knudsens løbsrekord fra 2006 og 2007 med 47 sekunder.

Nr. 2 i den tiende udgave af Friløbet, arrangeret af KIF og Berlingske, blev den svenske løber Johan Larsson i 29.48, mens unge Joachim Weel Rosbo på tredjepladsen løb 32.21.

Kenyanskfødte Sylvia Kiberenge vandt hos kvinderne i 35.53 foran Louise Rode 36.57 og Michelle Lundh 37.09.

Sylvia Kiberenge kom til Danmark som au pair og blev for to uger siden gift med formanden og træneren i Køge Atletik, Erling Worm.