Oldefar er 85, datteren 60, barnebarnet 39 og oldebørnene 14 og 11, og på søndag skal de i Dyrehaven.

For første gang nogensinde er fire generationer i en familie med i Danmarks motionsløb nr. 1, Eremitageløbet.

– Jeg er stolt og glæder mig. Det bliver en oplevelse, jeg aldrig glemmer, siger oldefar Finn Kristiansen fra Thorsminde på landtangen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord.

Hans datter Kitte Mørk bor i Sulsted nord for Aalborg og barnebarnet Thomas Mørk og hans døtre Maya og Sarah i Køge.

Finn Kristiansen skal løbe sit 24. Eremitageløb, Thomas Mørk sit andet, mens de tre andre er debutanter i nationalskoven. De kalder sig Team FUT efter oldefars kælenavn i sin tid i Søværnet, hvor han underviste i fysisk uddannelse og træning.

– Jeg løb mit første Eremitageløb, mens jeg boede på Sjælland, og jeg har altid sat en ære i at være godt forberedt. Forrige søndag løb og gik jeg 33 kilometer med rygsæk, siger Finn ”Fut” Kristiansen.

– Løb er en del af mig. Jeg elsker det. Jeg er taknemmelig over, at jeg som folkepensionist stadig kan2 lege med. Mit motto er, at træning skal være sjov, og løb er jo ganske simpelt. Det er blot at læne sig forover, og før man falder at skynde sig at flytte fødderne.

Familiens nestor debuterede som maratonløber som 67-årig i Berlin og har siden løbet de 42,195 kilometer i bl.a. Rom, Prag og Paris.

– Jeg holder mig til de store byer og har planlagt det næste sammen med Thomas, som skal løbe maraton for første gang. Den bliver på den klassiske rute fra Marathon til Athen 9. november. Der er en tidsgrænse på otte timer. Jeg regner med at skulle bruge mellem syv og syv en halv. Uanset hvor hurtigt jeg løber, føler jeg det som en sejr, når jeg kommer i mål, siger han.

- Jeg husker et maraton i Rom. Da jeg løb rundt om Colosseum og havde 500 meter igen, følte jeg, at jeg svævede, selv om jeg havde løbet i syv timer. En fantastisk følelse. Man bliver aldrig for gammel til at samle på oplevelser og sætte sig mål.

Finn Kristiansen lægger ikke skjul på, at han nyder den opmærksomhed, han får, når han løber.

– Der er jo ikke så mange på min alder, der løber de lange distancer. Når folk klapper af en, så synes jeg, det går lidt lettere. Løbere adskiller sig ikke fra sangere, skuespillere og andre, der optræder. Vi kan godt lide at være et midtpunkt, siger han.

Thomas Mørk ser frem til at løbe sammen med sin morfar, mor og døtrene.

– Da jeg fik idéen til de fire generationer i Dyrehaven, troede jeg ikke, at min mor ville hoppe på den. Men det gjorde hun, og hun begyndte at træne. Det bliver en spændende dag i skoven, siger han.