Har du lyst til at bruge mere tid på at træne, så er landevejscykling en glimrende måde at holde sig i form på.

Har du lyst til at bruge mere tid på at træne, så er landevejscykling en glimrende måde at holde sig i form på. Det kræver dog hårdt slid og mange timer i sadlen for at blive en god cykelrytter, men selv om du nok aldrig ender på podiet i Tour de France, så kan du stadig få megen glæde ud af træningen. Den rette cykeltræning styrker konditionen, og holder dit kredsløb sundt. Træningscoach Thomas Børgesen guider dig til at komme godt i gang.

Med Plus får du:

-Guide til hvordan du bliver mere udholdende, stærkere og hurtigere på cyklen



Det kræver dog hårdt slid og mange timer i sadlen for at blive en god cykelrytter, men selv om du nok aldrig ender på podiet i Tour de France, så kan du stadig få megen glæde ud af træningen.

- Cykling er først og fremmest konditionstræning, fordi man træner i lang tid. Men det styrker i høj grad også benene og holder dit kredsløb sundt. Til gengæld forbrænder man ikke fedtet så hurtigt, så hvis målet er at tabe sig hurtigt, så er det løb, man skal dyrke, forklarer træningscoach Thomas Børgesen, der står bag hjemmesiden thomasborgesen.dk.

Fem til syv timer om ugen

En tommelfingerregel for cykelmotionister er, at de skal træne to en halv gang så lang tid for at opnå samme effekt som ved løb. Den store forskel er, at det ikke er så hårdt at cykle, fordi du ikke bærer dig selv, som når du løber.

Så for at opnå den bedste effekt skal man som minimum afsætte mellem fem og syv timer om ugen fordelt på tre dage. Men så oplever du til gengæld en mærkbar fremgang allerede efter en god måned. Et forslag er, at du træner tempotur og intervaller i løbet af ugen og kører den lange tur i weekenden.