Gør din løbedrøm til virkelighed

Vil du gerne løbe 5 eller 10 km? Være hurtigere – eller måske bare gennemføre? Tilmeld dig et løb allerede nu og øg chancen for succes. Et præcist mål at træne mod øger nemlig dit fokus og motivationen til at blive ved.


MÅL 1: „Jeg vil bare gerne gennemføre”

SÅDAN GØR DU:
Et ideelt mål, hvis du ikke er vant til at løbe eller løber sporadisk. Start med at løbe to gange 30 minutter i løbet af ugen – og en længere, lidt langsommere tur i weekenden. Start med at løbe 30 minutter, øg så hver uge weekendturen med 500 meter, indtil den er 1 km længere end det løb, du har tilmeldt dig. Husk at løbe lidt langsommere på den lange tur. Så er du klar.

MÅL 2: „Jeg vil gerne slutte med en spurt”
SÅDAN GØR DU:
Byg din træning op på samme måde som under mål nummer 1: To korte ture i løbet af ugen og en længere, lidt langsommere i weekenden. Sørg dog for at øge tempoet de sidste 10 minutter på dine ugeture og gå så fem minutter for at falde ned. Sørg også for at øge distancen på din weekendtur yderligere, så den til sidst er 3 km længere end det løb, du er tilmeldt.

SE OGSÅ på fitliving.dk: 15 gode grunde: Derfor bør kvinder løbe

MÅL 3: „Jeg vil gerne forbedre min tid”
SÅDAN GØR DU: Træn som i mål 1 og 2, men dediker en ugedag til intervaller. Kig på dit sidste løb: Hvad var din gennemsnitshastighed? Del den med to, så du har din tid per 500 meter. En gang om ugen varmer du op, og så løber du 500 meter 10 sekunder hurtigere, end du gjorde til sidste løb, og gå derefter i 30 sekunder. Gentag fire gange. Øg antallet af intervaller med 2 x 500 meter hver uge, indtil du kan løbe 12. Øg samtidig den lange tur, så den er 6 km længere end det løb, du er tilmeldt.

SE OGSÅ på fitliving.dk: Test: Sådan får du drømmekroppen med interval

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08