Maj Invest Eremitageløbet har fået en flyvende start op til den 48. udgave af verdens ældste motionsløb søndag 9. oktober i Dyrehaven.

Det første par tusinde løbere har allerede sikret sig en plads, og hver dag er der tryk på BTs E-løbssekretariat.

I de første 47 E-løb har 638.265 løbere i alderen fra fire til 96 år gennemført klassikeren i nationalskoven. Deraf har 32 været med samtlige år, og mange af motionspionererne har sigtet rettet mod 50 års jubilæet i 2018.

Det var E-løbet, der startede motionslavinen, og for mange var Dyrehaven det første sted, de løb med et startnummer i et motionsløb. Det gælder blandt andre kronprins Frederik, skuespillerne Poul Reichhardt og Lars Bom og bokserne Tom Bogs og Jørgen ”Gamle” Hansen.

For Danmarks bedste løbere har E-løbet altid haft høj prioritet, og Carsten Jørgensen og Dennis Jensen har begge vundet seks gange. Den legendariske bornholmske familie, Henrik Jørgensen og Mette Holm Hansen og datteren Anna Holm Baumeister, har sammenlagt vundet E-løbet ikke færre end ni gange og kan snart dække op til ti med BTs sølvfade.

I 2015 vandt Abdi Hakin Ulad fem danske mesterskaber og sin anden sejr i Maj Invest Eremitageløbet, og hans første store mål i 2016 er at klare kvalifikationskravet til OL i Rio de Janeiro i Hamburg Marathon til april. Anna Holm Baumeister klarede OL-kravet i Frankfurt i oktober.